Lunch

Haringtartaar met roggebrood

Haringtartaar met roggebrood

Vorig jaar gaf ik jullie al een lesje ‘Hollandse Nieuwe’. Inmiddels staan we weer op het punt dat de Hollandse nieuwe eraan komt. Dus is het weer tijd voor een lekker recept met haring. Uiteraard exact op de dag dat het nieuwe haringseizoen van start gaat, 14 juni 🙂

Hopelijk zijn de nieuwe haringen dan ook al daadwerkelijk verkrijgbaar. Anders zul je het met een (verse) oude haring moeten doen. Gelukkig kan ik je uit ervaring vertellen dat dat ook beslist geen straf is. Vorige week werd ik nog getrakteerd op twee haringen en die smaakten uitstekend!

Bovendien heb je dan ook gelijk een goede reden om dit recept nog eens te maken zodra de nieuwe haring wel verkrijgbaar is. Eigenlijk kan dit hele scenario dus alleen maar goed uitpakken 🙂

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 2 haringen
  • 5 ml olijfolie
  • 20 gr bosui
  • 20 gr crème fraîche
  • 5 ml citroensap
  • 5 gram dille
  • 2 plakken roggebrood

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten 

  • Maak de haringen schoon en snijd in kleine stukjes.
  • Snijd de bosui in dunne ringen en hak de dille fijn.
  • Meng de haring, dille, bosui, crème fraîche, olijfolie en het citroensap door elkaar.
  • Maak twee mooie tartaartjes en serveer met roggebrood of beleg het roggebrood met de haringtartaar.

Tips en tricks

  • Garneer het belegde roggebrood met dille en een partje citroen.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 293
  • Eiwit: 20 gram
  • Koolhydraten: 35 gram
  • Vet: 14 gram
  • Vezels: 11 gram

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter