Alle recepten uit 'Boek 1' Diner

Hartige Indische taart

Hartige Indische taart

Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons populaire afslankboek met 40 recepten en 8 weekmenu’s? Wil je meer weten over dit boek bekijk dan deze pagina.

Toen we deze taart gingen maken waren we helemaal enthousiast over het recept. En we hebben onszelf tijdens het maken van de foto’s ook echt in moeten houden om er niet alvast een puntje vanaf te snoepen. Die taart rook namelijk al heerlijk toen ‘ie in de oven stond 🙂

En nu het mooiste nieuws: je mag een halve taart! Dit recept is namelijk voor twee personen. We hopen dat je er net zo van gaat genieten als dat wij hebben gedaan maar we weten haast wel zeker dat dat goed komt!

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 150 gr kipfilet
  • 4 plakken hartige taartdeeg
  • 400 gr Chinese groente
  • 2 tl bamikruiden
  • 3 eieren
  • scheutje melk of kookroom light
  • een halve chilipeper (optioneel)

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten + 35 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Laat het deeg ontdooien en maak er een bal van. Bestrooi het aanrechtblad en de deegbal met bloem en rol ‘m uit. Bekleed er vervolgens een lage bak- of springvorm van ongeveer 24 centimeter mee. Prik er met een vork flink wat gaten in.
  • Snijd de kip in blokjes en bestrooi met wat zout en peper. Bak ze in korte tijd rondom goudbruin. Ze hoeven niet gaar te zijn. Haal ze weer uit de pan.
  • Optioneel: Snijd de peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Hak de peper in kleine stukjes.
  • Verhit opnieuw een scheutje olie en bak de bamikruiden en de peper (als je die gebruikt) een minuut aan. Voeg vervolgens de groente toe en bak dit een minuut of vijf op hoog vuur. Zet het vuur uit en roer de kip er weer door.
  • Doe het mengsel van kip en groente nu in de taartvorm.
  • Klop de eieren samen met de melk of kookroom goed los en schenk dit over de groente heen. Zorg dat dit mengsel goed verdeeld is. Het kan helpen om met de achterkant van een lepel de groente een beetje aan te drukken. Het eimengsel verspreid zich dan ook vanzelf goed.
  • Bak de taart eerst 20 minuten op 180 graden en draai de oven terug naar 150 graden. Laat ‘m dan nog 15 minuten bakken. In totaal 35 minuten dus 🙂

Tips en tricks

  • We hebben zelf een lage quichevorm met een doorsnee van 24 centimeter gebruikt. Maar je kunt ook een springvorm of ovenschaal gebruiken.
  • De chilipeper kun je ook weglaten of vervangen voor een theelepel (of meer) sambal oelek.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 542
  • Eiwit: 36 gram
  • Koolhydraten: 51 gram
  • Vet: 19 gram
  • Vezels: 18 gram

Eet smakelijk!

12 reacties

Laat een reactie achter