Diner Vegetarisch recept

Hartige taart met broccoli, prei en zongedroogde tomaat

Hartige taart met broccoli, prei en zongedroogde tomaat

Deze overheerlijke smaakmaker is gevuld met een flinke portie groente. Het leek ons een perfecte deal: taart eten en gezond bezig zijn tegelijkertijd.

De broccoli is namelijk de vitamine- en mineralenbom bij uitstek. Men beweert dat de broccoli de meest gezonde groente is die je kunt eten. Maar hé, ook prei bevat lekker veel vitamines en mineralen. Je zit dus sowieso goed.

Happy cake day!

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 4 plakken deeg voor hartige taart
  • 200 gr broccoli
  • 30 gr zongedroogde tomaat (uitgelekt en drooggedept)
  • 1 kleine prei (250 gr)
  • 0,5 theelepel tijm
  • 3 eieren
  • 50 ml melk
  • 60 gr gruyère

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten + 35 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Haal het deeg uit de vriezer en laat ontdooien.
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ze twee minuten. Spoel ze daarna koud en laat ze uitlekken.
  • Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
  • Maak de prei schoon en snijd in halve ringen. Verhit een beetje olie in een wok en bak de prei samen met de tijm op hoog vuur een paar minuten aan. Roer op het laatst de broccoli en zongedroogde tomaten erdoor en maak op smaak met peper en zout.
  • Doe alle groente in een vergiet zodat het overtollige vocht eruit kan lekken.
  • Neem een lage taartvorm van 24 tot 26 cm en smeer hem licht in met olie of boter. Rol het deeg uit en bekleed de vorm ermee.
  • Doe de groente terug in de afgekoelde wok en meng er drie losgeklopte eieren, 50 ml melk en 40 gr geraspte gruyère door.
  • Doe dit mengsel vervolgens in de taartvorm en bestrooi met de laatste 20 gr gruyère.
  • Bak de taart eerst 20 minuten op 180 graden en dan nog 15 minuten op 150 graden. In totaal 35 minuten dus.

Tips en tricks

  • Zelf gebruiken we meestal vijf plakken deeg 🙂 Je hebt dan iets meer speling zodat je een mooie grote plak kunt rollen waarmee je de vorm goed kunt bekleden.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 586
  • Eiwit: 29,7 gram
  • Koolhydraten: 52,1 gram
  • Vet: 26,2 gram
  • Vezels: 8,0 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter