Recepten

Hartige taart met pangasius, prei en courgette

Hartige taart met pangasius, prei en courgette

Wat kun je toch enorm variëren met hartige taart. We hebben er al één met asperges, één met sjalotten, perzik en kip en zelfs één met rookworst!

Wat echt nog ontbrak was een hartige taart met vis. Daarom zijn wij voor jullie de keuken ingedoken. En ook een beetje voor onszelf natuurlijk. Wij zijn namelijk maar wat trots op onze collectie hartige taarten!

Dit heb je nodig (één taart/ acht punten)

  • 1 prei van ongeveer 250 gram
  • 1 courgette
  • 1 tomaat
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gr pangasiusfilet
  • 1 à 2 takjes rozemarijn
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden (gedroogd)
  • 4 plakken deeg voor hartige taart
  • 3 eieren

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten + 35 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Halveer de prei in de lengte en spoel goed schoon. Snijd vervolgens in halve ringen van ongeveer 0,5 centimeter dik.
  • Was de courgette, snijd twee keer in de lengte doormidden en vervolgens in plakken van ongeveer 0,5 centimeter dik.
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes en hak de knoflook fijn. Pluk de rozemarijnblaadjes van de takjes en hak ze fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een wok en bak de prei enkele minuten op middelhoog vuur aan.
  • Voeg vervolgens de courgette toe en laat dit meebakken.
  • Snijd ondertussen de  pangasiusfilet in kleine blokjes en voeg deze samen met wat peper en zout toe. Laat kort meebakken.
  • Voeg tot slot de tomaat, knoflook en rozemarijn toe en laat dit nog even meebakken. Zet daarna het vuur uit.
  • Neem een springvorm of taart met een diameter van ongeveer 22 centimeter en smeer deze in met olie of boter.
  • Laat de plakken deeg voor hartige taart ontdooien en bestrooi met de Italiaanse kruiden. Kneed de plakken vervolgens door elkaar en rol er een bal van. Rol de deegbal uit tot een grote ronde lap en bekleed de springvorm hiermee. Prik met een vork enkele gaatjes in het deeg.
  • Klop de eieren los met wat peper en zout en meng het mengsel van groenten en vis erdoor.
  • Stort het mengsel in de springvorm en verdeel zo egaal mogelijk. Duw het deeg aan de rand van de springvorm wat naar beneden als dit te hoog staat.
  • Bak de hartige taart in ongeveer 35 minuten goudbruin en gaar. Zet de oven de laatste 10 minuten eventueel wat lager als de bovenkant van de taart te hard bakt.

Tips en tricks

  • Je mag ook voor een andere (witte) vis kiezen.

Voedingswaarde (per punt)

  • Kcal: 139
  • Eiwit: 8,8 gram
  • Koolhydraten: 14,1 gram
  • Vet: 4,9 gram
  • Vezels: 2,0 gram

Eet smakelijk!



Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Natalia

Natalia heeft twee passies: lekker & gezond eten en hardlopen. Is geen prinses in de keuken, maar geniet des te meer van de kookkunsten van Walter. Lust van kleins af aan geen melk, ei en vis, maar leert dit steeds meer te waarderen door verschillende recepten te blijven proberen. Gek op boerenkool, fruit en risotto. Loopt soms een rondje extra hard, wanneer ze chocola heeft gesnoept of heeft geborreld met paprikachips en een wijntje ;-)

Laat een reactie achter