Diner Vegetarisch recept

Hartige taart met spinazie en ricotta

Hartige taart met spinazie en ricotta

Wij hebben deze hartige taart gemaakt met filodeeg maar eerlijk gezegd had ik ‘m toch liever met ‘normaal’ deeg voor een hartige taart gemaakt.

Waarom? Het gaat sowieso een stuk sneller. Als je de rand en bodem van filodeeg maakt moet je die namelijk eerst al apart 10 minuten bakken voordat de vulling erin gaat.

Daarnaast wordt het filodeeg naar mijn mening te gaar, maar daar ontkom je niet aan omdat de vulling wel een lange baktijd nodig heeft.

En als laatste: ik miste toch een beetje een echte bodem. Filodeeg is heel dun en je proeft er erg weinig van terug in de taart.

Dus: in het recept hieronder ga ik uit van deeg voor hartige taart in plaats van filodeeg 🙂

Dit heb je nodig (vier personen)

  • 4 plakken deeg voor hartige taart (bv. Koopmans)
  • 600 gr spinazie
  • 4 eieren
  • 250 gr ricotta
  • 100 gr Parmezaanse kaas
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • peper

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten + 35 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Hak (of pers) de knoflook fijn en fruit het met olijfolie één minuut aan in een grote (wok)pan.
  • Voeg hier stukje bij beetje de spinazie aan toe en bak dit mee tot het geslonken is. Maak op smaak met een beetje peper.
  • Doe de spinazie en knoflook in een zeef en laat het een paar minuten goed uitlekken.
  • Vet ondertussen een springvorm (ongeveer 24 cm diameter) in met een klein beetje olijfolie.
  • Laat het deeg ontdooien, maak er een bal van, rol het uit en bekleed de springvorm ermee. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem.
  • Doe het mengsel van spinazie en knoflook in de springvorm.
  • Meng de eieren, ricotta en Parmezaanse tot een mooi glad mengsel en giet dit over de spinazie. Roer het voorzichtig een beetje door zodat je aan de bovenkant van de taart ook spinazie ziet. Zoals je op de foto ziet hebben wij dit niet gedaan 🙂
  • Zet de taart zo’n 35 tot 40 minuten in de oven.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 485
  • Eiwit: 28 gram
  • Koolhydraten: 22 gram
  • Vet: 31 gram
  • Vezels: 3 gram

Eet smakelijk!

P.s. misschien had je het al gezien op de foto, maar ik heb er ook nog een pakje spekblokjes doorheen ‘gesmokkeld’ omdat die op moesten. Die spekjes zijn niet meegerekend in de bovenstaande voedingswaarden omdat ze eigenlijk niet in de taart horen 🙂

1 reactie

Laat een reactie achter