Diner

Hartige taart van sjalotten, perzik en kip

Hartige taart van sjalotten, perzik en kip

In deze hartige taart dient de perzik als lekker zoete tegenhanger van de overige ingrediënten. Je komt allerlei heerlijke smaken tegen als je deze taart eet. Zoet van de perzik, een beetje zuur van de tomaten en natuurlijk flink wat pit van de currypasta. Verpak het allemaal in een lekkere knapperige deegkorst en je hebt een heerlijke maaltijd!

Echt een verrassend, smaakvol en origineel geheel. En je bepaalt zelf of je er een lekker rommelig taartje van maakt of juist een strak gestyled exemplaar.

Dit heb je nodig (acht stukken taart)

  • 10 sjalotten
  • 300 gr perziken (blik)
  • 200 gr kipfilet
  • 150 gr tomatenblokjes
  • 75 gr suiker
  • 50 gr boter
  • 20 gr rode currypasta
  • 4 plakken deeg voor hartige taart

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pel de sjalotten en halveer ze.
  • Smelt de boter in een pan en roer de currypasta erdoor.
  • Bak de sjalotten in het mengsel aan. Haal de sjalotten er na een paar minuten uit en roer de suiker door het currymengsel.
  • Voeg de tomatenblokjes erbij en laat inkoken tot een stevige saus.
  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bak ze op hoog vuur rondom bruin.
  • Bekleed een springvorm of quichevorm met de plakken deeg en verdeel de gebakken kip erover.
  • Laat de perziken uitlekken en verdeel ze over de kip. Schik de halve sjalotten ertussen en schenk de saus erover.
  • Zet de taart in de oven voor ongeveer 25 minuten.

Tips en tricks

Bereidingstijd: 25 minuten + 25 minuten oventijd

  • Probeer niet al te grote sjalotten te gebruiken voor het mooiste resultaat. Kun je niet aan kleintjes komen? Snijd de grote sjalotten dan een keer extra doormidden.
  • Heb je haast of wil je net iets minder tijd besteden? Vervang de stukjes kip dan voor kipfilet (vleeswaren).
  • Voeg een heel klein scheutje ketjap toe aan de kip als die bijna gaar is. Zorg dat het vuur hoog staat. De kip bakt dan prachtig bruin en krijgt nog meer smaak. Ik vind het heerlijk! Wil je de calorieën van de ketjap ‘compenseren’ dan kun je wat minder suiker gebruiken in de saus.

Voedingswaarde (per punt)

  • Kcal: 221
  • Eiwit: 12 gram
  • Koolhydraten: 28 gram
  • Vet: 7 gram
  • Vezels: 1 gram

Eet smakelijk!

8 reacties

  • Dit ziet er geweldig uit. Op dit moment kun je goed (wilde) perziken kopen bij de groenteboer. Zijn er nog tips waar ik rekening mee kan houden als ik geen vruchten uit blik gebruik?

    • Ik heb deze taart vanavond gemaakt, met verse (wilde) perziken. Ik heb de perziken in 4 gedeeld (pit eruit). Ik heb ze niet geschild. Wel heb ik ze even gekookt in water. Het was heerlijk, maar dat zal het met perziken uit blik ook zo zijn (winterproof).

  • Vandaag gemaakt, was heerlijk, volgende keer probeer ik minder suiker, want hij is best zoet, en minder suiker is natuurlijk beter.
    Vraagje; zijn er meer ideeën om de taart te vullen. Bijv kip spinazie of iets dergelijks. Maar dit recept is echt top.

Laat een reactie achter