Recepten

Hartige taart van sjalotten, perzik en kip

Hartige taart van sjalotten, perzik en kip

Heb jij ons nieuwe boek al? Klik hier voor meer info.


Annette is al een tijdje lid van Project Gezond. Ze is er erg enthousiast over en is met onze menu’s al ruim 10 kilo kwijtgeraakt. Dat vinden we top om te horen! En als je bij dat berichtje dan ook nog een leuk recept meestuurt maak je ons helemaal blij.

Dit recept werd laatst gepresenteerd op de loopgroep van Annette. En iedereen was er erg blij mee. Vandaar dat ze het met ons heeft gedeeld. En wij werden er ook erg blij van!

Je komt allerlei heerlijke smaken tegen als je deze taart eet. Zoet van de perzik, een beetje zuur van de tomaten en natuurlijk flink wat pit van de currypasta. Verpak het allemaal in een lekkere knapperige deegkorst en je hebt een heerlijke maaltijd!

Dit heb je nodig (acht stukken taart)

  • 10 sjalotten
  • 300 gr perziken (blik)
  • 200 gr kipfilet
  • 150 gr tomatenblokjes
  • 75 gr suiker
  • 50 gr boter
  • 20 gr rode currypasta
  • 4 plakken deeg voor hartige taart

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pel de sjalotten en halveer ze.
  • Smelt de boter in een pan en roer de currypasta erdoor.
  • Bak de sjalotten in het mengsel aan. Haal de sjalotten er na een paar minuten uit en roer de suiker door het currymengsel.
  • Voeg de tomatenblokjes erbij en laat inkoken tot een stevige saus.
  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bak ze op hoog vuur rondom bruin.
  • Bekleed een springvorm of quichevorm met de plakken deeg en verdeel de gebakken kip erover.
  • Laat de perziken uitlekken en verdeel ze over de kip. Schik de halve sjalotten ertussen en schenk de saus erover.
  • Zet de taart in de oven voor ongeveer 25 minuten.

Tips en tricks

  • Probeer niet al te grote sjalotten te gebruiken voor het mooiste resultaat. Kun je niet aan kleintjes komen? Snijd de grote sjalotten dan een keer extra doormidden.
  • Heb je haast of wil je net iets minder tijd besteden? Vervang de stukjes kip dan voor kipfilet (vleeswaren).
  • Voeg een heel klein scheutje ketjap toe aan de kip als die bijna gaar is. Zorg dat het vuur hoog staat. De kip bakt dan prachtig bruin en krijgt nog meer smaak. Ik vind het heerlijk! Wil je de calorieën van de ketjap ‘compenseren’ dan kun je wat minder suiker gebruiken in de saus.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter