Bij een hartige snack denk je al snel aan een plakje worst of een gehaktballetje. Maar wil je nu eens uitpakken met vegetarische hartige hapjes? Check dan dit lijstje. Want er zijn zoveel meer lekkere, vegetarische hapjes dan je denkt.
Bladerdeeghapje met geitenkaas, tijm en walnoot
Bladerdeeg is een goede basis voor veel hapjes. Zo ook voor dit heerlijke hapje met geitenkaas. De tijm zorgt ervoor dat je hele keuken heerlijk ruikt.
Bekijk het recept: bladerdeeghapje met geitenkaas, tijm en walnoot.
Plukbrood met pesto en mozzarella
Een heerlijk goed gevuld brood met pesto en mozzarella. Even wat werk om het brood netjes in te snijden, maar dan ben je ook meteen klaar en heb je voldoende hapjes.
Bekijk het recept: plukbrood met pesto en mozzarella.
Kaasstengels
En nog een snack met bladerdeeg in de hoofdrol. Afgetopt met kaas, maar ook lekker om te variëren met sesamzaad of maanzaad.
Bekijk het recept: kaasstengels.
Gevulde eitjes met olijven en kappertjes
Een heerlijke variant op de klassieke gevulde eitjes zijn deze eitjes met olijven en kappertjes. Nog meer variaties met gevulde eitjes maken? Check dan al onze gevulde eitjes.
Bekijk het recept: gevulde eitjes met olijven en kappertjes.
Bruschetta met tomaat en basilicum
Knapperige broodjes met een heerlijke tomatentapenade. Daar kun je mee voor de dag komen.
Bekijk het recept: bruschetta met tomaat en basilicum.
Hartige scones met oude kaas en bosui
Voor deze scones maken we zelf het deeg. Lekker pittig met oude kaas en bosui. En het voordeel van scones? Ze mogen een rustiek uiterlijk hebben 😉
Bekijk het recept: hartige scones met oude kaas en bosui.
Olijventapenade met knoflook en kappertjes
Deze tapenade serveer je met wat toastjes of op stokbrood.
Bekijk het recept: olijventapenade met knoflook en kappertjes.
Grissini
Grissini, oftwel broodstengels zijn heerlijk om te dippen in bijvoorbeeld aioli of baba ganoush. Of kies je liever voor een ander dipje?
Bekijk het recept: grissini.
Spinazie-kaasballetjes
Deze balletjes zijn gevuld met spinazie en kaas. Kies een pittige kaas zodat je nog meer smaak aan dit heerlijke balletje geeft.
Bekijk het recept: spinazie-kaasballetjes.
Caprese wraprolletjes
Dit heerlijke hapje maak je met wraps van mozzarella. Deze wraps kun je zelf eenvoudig maken. We leggen het aan je uit in het recept.
Bekijk het recept: caprese wraprolletjes.
Bruschetta met burrata en geroosterde paprika
Met deze krokante broodjes pak je echt uit. Knapperig met heerlijk romige burrata en frisse groente.
Bekijk het recept: bruschetta met burrata en geroosterde paprika.
Olijvensnack
Het lijken net bitterballetjes, maar de vulling is toch echt van olijf.
Bekijk het recept: olijvensnack.
Filodeeghapjes met geitenkaas, abrikoos en olijf
Hartig of toch zoet? Door de olijf is het een hartig hapje, maar de abrikozen zorgen voor een zoete twist.
Bekijk het recept: filodeeghapjes met geitenkaas, abrikoos en olijf.
Dubbel gepaneerde mozzarellasticks
Om je vingers bij op te eten, zo lekker zijn deze mozzarellasticks. Lekker met een klein beetje chilisaus.
Bekijk het recept: dubbel gepaneerde mozzarellasticks.
Verrukkelijke vegaballetjes
Deze balletjes zijn heerlijk bij de borrel. Dip ‘m eventueel in een pittige mosterd.
Bekijk het recept: verrukkelijke vegaballetjes.
Laat een reactie achter