Kerstrecepten Recepten

Hasselback aardappels

Hasselback aardappelen

TIP: Afvallen met heerlijke recepten!

Project Gezond boekProject Gezond staat voor afvallen met de lekkerste recepten! In ons afslankboek vind je 8 complete weekmenu's, 40 geweldige recepten en letterlijk alles wat je moet weten over afvallen, gezond eten en vooral lekker eten.

» Meer informatie over ons afslankboek


Wow! Dit is nog eens een mooie manier om een aardappel te serveren. Je moet er even wat tijd en liefde in steken, maar dan krijg je ook echt een prachtig resultaat. En ook niet onbelangrijk: deze aardappels zijn echt lekker 🙂 Dat kan ook haast niet anders, want met verse rozemarijn, knoflook en Parmezaanse kaas maak je bijna alles tot een koningsmaal.

Neem even de tijd om de aardappels goed in te snijden. Het is niet de bedoeling dat je ze volledig doorsnijdt, maar snijd wel zo ver mogelijk naar beneden. Hoe beter je ze insnijdt, hoe mooier ze tijdens het bakken gaan openstaan. En dat zorgt er weer voor dat ze heerlijk krokant worden. En ik kan het weten, want ik heb dit recept de afgelopen weken al drie keer gemaakt 🙂

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 300 gr vastkokende aardappels
  • 15 gr boter
  • 2 tenen knoflook
  • 20 gr geraspte (Parmezaanse) kaas
  • verse rozemarijn

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Smelt de boter in een kleine steelpan, snijd de knoflook in grove stukken en doe die bij de boter in. Laat even staan zodat de knoflooksmaak in de boter trekt. Voeg ook wat (zee)zout toe aan de boter.
  • Boen de aardappels goed schoon maar schil ze niet.
  • Snijd de aardappels om de 4 millimeter in maar snijd net niet tot onderaan zodat alle schijfjes nog aan elkaar blijven zitten.
  • Smeer de aardappels rondom in met boter en smeer vooral ook wat boter tussen alle inkepingen. Dat is even een werkje, maar zorgt wel voor het lekkerste resultaat. Houd een klein beetje van de boter achter.
  • Doe hier en daar wat takjes rozemarijn tussen de aardappels, leg ze in een ovenschaal en zet ze in de oven.
  • Na ongeveer 30 minuten beginnen de schijfjes van de aardappel open te staan. Haal de schaal even uit de oven en verwijder de takjes rozemarijn. Verdeel de rest van de boter en de Parmezaanse kaas over de aardappels. Het is de bedoeling dat het zoveel mogelijk tussen de schijfjes in komt te zitten in plaats van bovenop de aardappel.
  • Zet de aardappels (afhankelijk van de grootte) nog 15 tot 30 minuten terug in de oven totdat ze mooi bruin en krokant zijn.

Tips en tricks

  • Gebruik liever vier kleine in plaats van twee grote aardappels voor twee personen. Kleine aardappels worden naar mijn idee sneller en mooier gaar en krokant.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 237
  • Eiwit: 6,6 gram
  • Koolhydraten: 29,2 gram
  • Vet: 9,1 gram
  • Vezels: 5,4 gram

Eet smakelijk!



TIP: Afvallen met heerlijke recepten!

Project Gezond boekProject Gezond staat voor afvallen met de lekkerste recepten! In ons afslankboek vind je 8 complete weekmenu's, 40 geweldige recepten en letterlijk alles wat je moet weten over afvallen, gezond eten en vooral lekker eten.

» Meer informatie over ons afslankboek


Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter