Lunch Ontbijt Tussendoortjes & snacks

Havercrackers met lijnzaad en sesam

Ja! In het kader ‘zelf doen’ hebben we nu dit recept van havercrackers in onze collectie! Hoe leuk is het om je eigen crackers te maken? 

Dit zijn overigens niet zo maar crackers. Je kunt er prima een tijdje op vooruit en het zelfgemaakte proef je er echt vanaf. Buitengewoon lekker en knapperige bite gegarandeerd 🙂 

Dit heb je nodig (8 crackers)

  • 150 gr havermout
  • 90 ml water
  • 5 ml olijfolie
  • snuf zout
  • 10 gr lijnzaad
  • 10 gr sesamzaad

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten + 20 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Maal in een keukenmachine de havermout tot meel.
  • Meng de havermout met het water, de olijfolie en een snuf zout en kneed tot een soepel deeg. Vorm er een bal van.
  • Meng het lijnzaad met het sesamzaad en rol de deegbal erdoor.
  • Rol het deeg met een deegroller uit tot een dunne plak van ongeveer 30 bij 20 centimeter.
  • Maak met een mes de snijlijnen voor acht crackers. Snijd het deeg nog niet helemaal door. Na het bakken kun je op deze lijnen makkelijker verder snijden of zelfs breken.
  • Zet de deegplak voor 20 à 25 minuten in de oven.
  • Laat even afkoelen buiten de oven en snijd of breek de crackers.

Tips en tricks

  • Je kunt havermeel ook kant en klaar kopen.
  • Bewaar de crackers enkele dagen in een luchtdichte bak.

Voedingswaarde (per cracker)

  • Kcal: 87
  • Eiwit: 3 gram
  • Koolhydraten: 11 gram
  • Vet: 3 gram
  • Vezels: 2 gram

Eet smakelijk!

10 reacties

Laat een reactie achter