Tussendoortjes & snacks

Havermoutkoekjes met cranberry en chocola

Havermoutkoekjes met cranberry en chocola

Dit zijn nog eens lekkere, voedzame koekjes. Heerlijk om als tussendoortje te eten! Deze havermoutkoekjes vinden we zelf erg lekker, maar varieer gerust met de ingrediënten.

Dit heb je nodig (zes koekjes)

  • 1 banaan
  • 50 gr havermout
  • 20 gr gedroogde cranberries
  • 20 gr pure chocoladestukjes
  • 15 gr hazelnoten (grof gehakt)
  • 1 tl kokosrasp
  • 1 tl kaneel

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten + 20 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Prak de banaan zo fijn mogelijk en meng vervolgens alle ingrediënten erdoor.
  • Verdeel het ‘beslag’ in zes porties op een bakplaat met bakpapier.
  • Druk de hoopjes beslag plat tot een mooi rond koekje. Dit gaat het makkelijkst met de achterkant van een lepel.
  • Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten tot ze goudbruin zijn.

Tips & tricks

  • De koekjes blijven een beetje zacht / taai van binnen, dit is de bedoeling 🙂
  • In plaats van cranberries zou je ook rozijnen kunnen nemen.
  • De hazelnoten mag je ook gerust vervangen voor andere noten als je dat lekker vindt.

Voedingswaarde (per stuk)

  • Kcal: 96
  • Eiwit: 2,1 gram
  • Koolhydraten: 13,3 gram
  • Vet: 3,7 gram
  • Vezels: 3,0 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

2 reacties

Laat een reactie achter