De naam van deze baksels is een beetje verraderlijk. Bij een muffin denk je toch al gauw aan een mierzoete traktatie die bovendien bol staat van de calorieën 😉
Deze gezonde variant van de muffin bevat veel minder calorieën, maar smaakt ook wel heel anders dan een gewone muffin. Is ie minder lekker? Nee, dat niet per se. Het is gewoon anders.
Als je onze havermoutkoekjes kon waarderen dan vind je deze muffins vast ook lekker. Vond je de havermoutkoekjes minder lekker dan denk ik dat je ook geen groot fan wordt van deze muffin.
Maar, wie niet waagt wie niet wint. Wel even proberen dus deze muffins 😉
Dit heb je nodig (voor 12 muffins)
- 140 gr havermout
- 1 rijpe banaan
- 2 eieren
- 125 ml melk
- 1 zakje bakpoeder (16 gr)
- 15 gr honing
- 1 appel
- 40 gr rozijnen
- 1 tl kaneel
Zo maak je het
Bereidingstijd: 10 minuten + 20 minuten oventijd
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Prak de banaan zo fijn mogelijk en rasp de appel met een grove rasp.
- Doe alle ingrediënten in een kom en mix alles goed door elkaar tot je een mooi beslag hebt.
- Neem een muffin bakvorm, doe daar 12 muffinpapiertjes in en verdeel het beslag erover.
- Bak de muffins in 20 tot 25 minuten af in de oven.
Tips & tricks
- In principe kun je aan deze muffins alles toevoegen wat je maar lekker vindt. Denk bijvoorbeeld eens aan cranberries, cacao, hazelnoten of walnoten.
Voedingswaarde (per stuk)
- Kcal: 88
- Eiwit: 3,1 gram
- Koolhydraten: 14,6 gram
- Vet: 1,8 gram
- Vezels: 1,7 gram
Hoi luitjes,
Heb vandaag deze havermoutmuffins gemaakt en er lekker zijn…
Deze willen we gebruiken voor het ontbijt als er havermout op staat maar hoeveel mogen we er dan van hebben? 1 of misschien 2??