Deze muffin voldoet in ieder geval aan twee belangrijke eisen: een lekkere smaak én verzadigend. Hij dient prima als tussendoortje of ontbijt door de verzadigende havermout en mede door de fruitige frambozensmaak is deze muffin écht lekker. Varieer overigens gerust met ander fruit 🙂
Dit heb je nodig (6 muffins)
- 100 gr frambozen
- 1 ei (groot)
- 80 ml melk
- 10 gr honing
- 100 gr bloem
- 50 gr havermout
- snufje kaneel
- mespuntje zout
- 8 gr bakpoeder
Zo maak je het
Bereidingstijd: 10 minuten + 15 minuten oventijd
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Houd 6 frambozen apart en prak de rest met een vork fijn.
- Klop het ei los en meng met de melk. Roer de honing er doorheen.
- Meng in een andere kom de bloem met de havermout. Voeg een snuf kaneel en een mespuntje zout toe en roer de bakpoeder erdoor.
- Meng de natte ingrediënten met de droge ingrediënten. Verdeel het beslag over de vormpjes.
- Duw in ieder vormpje een framboos. Die mag er nog best een stukje bovenuit komen.
- Zet de muffins voor 15 à 20 minuten in de oven.
Tips en tricks
- Je kunt kiezen voor frambozen of rood fruit uit de vriezer. Laat het fruit dan wel eerst ontdooien voordat je het gebruikt.
Voedingswaarde (per muffin)
- Kcal: 120
- Eiwit: 5 gram
- Koolhydraten: 20 gram
- Vet: 2 gram
- Vezels: 2 gram
Zou je de frambozen ook eventueel kunnen vervangen door blauwe bessen?
Ja hoor, dat kan zeker!
Kun je ook amandel/ kokosmeel kunnen gebruiken in plaats van 100 gr bloem?
Bij mij blijft de binnenkant zacht/sponsig. En heb de baktijd al verdubbeld. Wat gaat er mis?
Heb je de volgorde van het recept aangehouden? Voor het slagen van het recept is het van belang dat je de natte bij de droge ingrediënten doet.
Dat heb ik wel gedaan maar ook bij mij zijn ze sponzig. En…. niet lekker. Alles is lekker van PG maar dit niet!
De papieren vormpjes zijn heel moeilijk los te krijgen van de muffins. Er blijft veel aan het papier vastzitten. Wat is er misgegaan?
Ik had bakpapier aan stukken geknipt en als muffinvorm gebruikt. Daarmee niks geen last dat het bleef kleven oid. Misschien je papiertjes niet vettig genoeg? Bakpapier is wat vettiger dan muffin papiertjes.
Hoi. Zou je de muffins ook in kunnen vriezen?
Ja hoor, dat gaat prima!
Ik gebruik siliconen cupcake vormpjes voor de muffins. Bevalt prima en baksels kleven niet vast.
Kan dit ook in de airfryer? Zo ja welke temperatuur en hoe lang?
Wij hebben dat niet geprobeerd. Misschien kan je iets in de handleiding van je Airfryer vinden over het bakken van muffins.
Ik zie alleen niet in het recept, waar je het geprakte deel van de frambozen in doet. Moet je deze ook met de droge ingrediënten mengen?
De geprakte frambozen meng je met de melk en het ei, daarna meng je het met de droge ingrediënten.