Recepten

Havermoutmuffins met frambozen

HavermoutmuffinsFrambozen

Deze muffin voldoet in ieder geval aan twee belangrijke eisen: een lekkere smaak én verzadigend. Hij dient prima als tussendoortje of ontbijt door de verzadigende havermout en mede door de fruitige frambozensmaak is deze muffin écht lekker. Varieer overigens gerust met ander fruit 🙂

Dit heb je nodig (6 muffins)

  • 100 gr frambozen
  • 1 ei (groot)
  • 80 ml melk
  • 10 gr honing
  • 100 gr bloem
  • 50 gr havermout
  • snufje kaneel
  • mespuntje zout
  • 8 gr bakpoeder

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten + 15 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Houd 6 frambozen apart en prak de rest met een vork fijn.
  • Klop het ei los en meng met de melk. Roer de honing er doorheen.
  • Meng in een andere kom de bloem met de havermout. Voeg een snuf kaneel en een mespuntje zout toe en roer de bakpoeder erdoor.
  • Meng de natte ingrediënten met de droge ingrediënten. Verdeel het beslag over de vormpjes.
  • Duw in ieder vormpje een framboos. Die mag er nog best een stukje bovenuit komen.
  • Zet de muffins voor 15 à 20 minuten in de oven.

Tips en tricks

  • Je kunt kiezen voor frambozen of rood fruit uit de vriezer. Laat het fruit dan wel eerst ontdooien voordat je het gebruikt.

Voedingswaarde (per muffin)

  • Kcal: 120
  • Eiwit: 4,6 gram
  • Koolhydraten: 20,2 gram
  • Vet: 1,8 gram
  • Vezels: 1,6 gram

Eet smakelijk!



Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter