Blog

Heb jij relatieproblemen?

Heb jij relatieproblemen?

Brutale vraag hè? Maar maak je geen zorgen, we hebben het niet over de relatie met je partner. Daar willen we onze vingers vooral niet aan branden 🙂

We hebben het over jouw relatie met eten. Is die een beetje oké? Of vind je het toch wel lastig om trouw te blijven aan al die gezonde producten?

Laat jij je regelmatig verleiden door die knappe maar ongezonde snack uit de keukenla? Of sta je in de supermarkt elke keer weer te flirten met die ene doos bonbons. Dan ben je absoluut niet de enige.

Er zijn maar weinig mensen die elke dag 100% gezond eten. Sterker nog: persoonlijk kennen wij helemaal niemand met zo’n eetpatroon.

Het mooie is dat dit ook helemaal niet nodig is. Want…

Vreemdgaan mag!

Voor de duidelijkheid: ook hier hebben we het weer over jouw relatie met eten 🙂 In die relatie is eeuwige trouw niet nodig. Laat je dus gerust eens versieren door een lekker taartje!

Gezond eten is heel verstandig, laten we dat voorop stellen. Maar laat vooral ook ruimte over voor de minder gezonde producten waar je gek op bent.

En daar komt de 80/20 regel (waar we al eerder over schreven) weer om de hoek kijken:

Eet voor 80% lekker én gezond. Voor de overige 20% eet je lekker, maar niet perse gezond.

Als je de afgelopen weken kennis hebt gemaakt met ons programma weet je dat onze weekmenu’s zijn opgebouwd rondom deze regel.

Zelf zijn we immers ook gek op lekker eten. En daar hoort op zijn tijd ook een glas wijn en een lekker borrelhapje bij.

Plan ook eens een date met biologisch!

Het produceren van ons eten en drinken heeft een flinke uitwerking op het milieu en dierenwelzijn.

Bij de productie van biologisch voedsel wordt hier veel bewuster mee omgegaan en is de impact minimaal. Het is daarom zeker geen verkeerd idee om (deels) voor biologische producten te kiezen.

Het roer hoeft niet direct volledig om, maar verdiep je er eens in. Lees informatie over wat biologisch precies inhoudt en koop hier en daar eens een biologisch product.

Zelf gebruiken we ook steeds meer biologische producten.

Smaakt het beter? Soms. Voelt het beter? Altijd!

Deze blog hebben we geschreven voor De DEEN. Het magazine van DEEN Supermarkten. Elke maand verschijnt er een nieuwe editie van De DEEN met daarin ook een blog van ons.Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Natalia

Natalia heeft twee passies: lekker & gezond eten en hardlopen. Is geen prinses in de keuken, maar geniet des te meer van de kookkunsten van Walter. Lust van kleins af aan geen melk, ei en vis, maar leert dit steeds meer te waarderen door verschillende recepten te blijven proberen. Gek op boerenkool, fruit en risotto. Loopt soms een rondje extra hard, wanneer ze chocola heeft gesnoept of heeft geborreld met paprikachips en een wijntje ;-)

Laat een reactie achter