Recepten

Heksenkaas

Heksenkaas

Waarom heet heksenkaas eigenlijk heksenkaas?

Tot op heden zijn we te lui geweest om het uit te zoeken, maar we gaan het nu direct voor je opzoeken…

 

 

 

 

 

 

 

 

9-hours-later

Zo, we hebben het gevonden hoor. Het was even spitten, maar uiteindelijk vonden we in een digitale versie van het Voedingsindustrie Vakblad het volgende verhaal:

Het recept van Heks’nkaas® werd bedacht door groenteboer Dennis Voerman uit Haaksbergen. Hij noemde het product ‘heksenkaas’, om in te haken op Halloween. Het sloeg geweldig aan bij zijn klanten. Eerst verkocht hij het alleen in zijn eigen groentezaak in Losser, later ook aan een vestiging van Zuivelhoeve. Zijn heksenkaas was bijna niet aan te slepen, Voerman produceerde op een gegeven moment 600 kilo per dag. Ook in de Zuivelhoeve-winkels liep het product als een tierelier. Gerjhan Roerink, eigenaar van de Zuivelhoeve, zag mogelijkheden en kocht het product van Voerman. 

Heb jij weer een mooi verhaal voor de volgende verjaardag waar heksenkaas op tafel komt 😉

Dit heb je nodig (250 gr)

  • 30 gr prei
  • 10 g peterselie
  • 150 gr roomkaas
  • 60 gr magere yoghurt
  • peper

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten

  • Snijd de prei in kleine stukjes. Denk aan hetzelfde formaat als wanneer je een ui snippert.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Meng de roomkaas, yoghurt, prei en peterselie goed door elkaar. Maak de heksenkaas verder op smaak met peper. Zout is naar onze mening niet nodig.

Voedingswaarde (per 100 gr)

  • Kcal: 173
  • Eiwit: 4,3 gram
  • Koolhydraten: 3,3 gram
  • Vet: 15,7 gram
  • Vezels: 0,6 gram

Eet smakelijk!



Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

2 reacties

  • Hoi, dit lijkt me een heerlijk recept! Ik vraag me wel af wat voor soort roomkaas er wordt gebruikt. Is dat volle roomkaas, zoals monchou? Of juist magere zuivelspread of iets dergelijks? Alvast bedankt 😉

    • Hoi Sandra!
      Je kunt beide gebruiken. Bij monchou wordt de heksenkaas iets voller, bij magere zuivelspread iets dunner. Wij hebben in dit gerecht gerekend met ‘normale’ roomkaas naturel :).

Laat een reactie achter