Diner Lunch Tussendoortjes & snacks

Heksenkaas

Heksenkaas

Waarom heet heksenkaas eigenlijk heksenkaas?

Tot op heden zijn we te lui geweest om het uit te zoeken, maar we gaan het nu direct voor je opzoeken…

Zo, we hebben het gevonden hoor. Het was even spitten, maar uiteindelijk vonden we in een digitale versie van het Voedingsindustrie Vakblad het volgende verhaal:

Het recept van Heks’nkaas® werd bedacht door groenteboer Dennis Voerman uit Haaksbergen. Hij noemde het product ‘heksenkaas’, om in te haken op Halloween. Het sloeg geweldig aan bij zijn klanten. Eerst verkocht hij het alleen in zijn eigen groentezaak in Losser, later ook aan een vestiging van Zuivelhoeve. Zijn heksenkaas was bijna niet aan te slepen, Voerman produceerde op een gegeven moment 600 kilo per dag. Ook in de Zuivelhoeve-winkels liep het product als een tierelier. Gerjhan Roerink, eigenaar van de Zuivelhoeve, zag mogelijkheden en kocht het product van Voerman. 

Heb jij weer een mooi verhaal voor de volgende verjaardag waar heksenkaas op tafel komt 😉

Dit heb je nodig (250 gr)

  • 30 gr prei
  • 10 g peterselie
  • 150 gr roomkaas
  • 60 gr magere yoghurt
  • peper

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten

  • Snijd de prei in kleine stukjes. Denk aan hetzelfde formaat als wanneer je een ui snippert.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Meng de roomkaas, yoghurt, prei en peterselie goed door elkaar. Maak de heksenkaas verder op smaak met peper. Zout is naar onze mening niet nodig.

Voedingswaarde (per 100 gr)

  • Kcal: 173
  • Eiwit: 4 gram
  • Koolhydraten: 3 gram
  • Vet: 16 gram
  • Vezels: 1 gram

Eet smakelijk!

8 reacties

Laat een reactie achter