Tussendoortjes & snacks

Herfsttoetje

Het is altijd even wennen, de overstap van die warme zonnige dagen naar wisselvallige, regenachtige, koudere dagen.

Over een paar maanden roepen we waarschijnlijk alweer om de zomer, maar als het dan (zoals de afgelopen zomer) zo gruwelijk heet is dat je ’s nachts niet eens lekker kan slapen dan krijgen we toch wel weer een beetje zin in de herfst.

En daarom hebben we wel weer zin in een paar druilerige dagen waarop de oven (en Netflix) overuren draaien. En bij dat soort dagen hoort natuurlijk ook een lekker toetje 🙂

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 250 ml magere yoghurt
  • 1 rijpe peer
  • 15 gr walnoten
  • 15 gr rozijnen
  • 1 zakje vanille suiker (8 gr)
  • 1 theelepel kaneel

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten 

  • Schil de peer, snijd in vieren of achten en haal het klokhuis eruit.
  • Roer de vanillesuiker en driekwart van de kaneel door de yoghurt.
  • Hak de walnoten even grof door en weeg de rozijnen af.
  • Verdeel de yoghurt over twee schaaltjes en verdeel vervolgens de peer, rozijn en walnoot erover.
  • Bestrooi de toetjes met het laatste beetje kaneel.

Tips en tricks

  • Dit toetje smaakt wel echt het best met een rijpe peer erin. Heb je een peer die nog niet helemaal goed rijp is? Doe hem dan één of twee nachten samen met een banaan in een zak en hij is heerlijk zoet en sappig.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 187
  • Eiwit: 7,3 gram
  • Koolhydraten: 28,3 gram
  • Vet: 5,3 gram
  • Vezels: 3,5 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter