Blog

Het seizoensfruit van januari

Het seizoensfruit van januari

De meeste fruit- en groentesoorten zijn het hele jaar door verkrijgbaar. Maar toch heeft iedere maand zijn eigen seizoensgroente en seizoensfruit. Fruit wat bij het seizoen hoort is niet alleen een stuk goedkoper dan fruit wat niet bij het seizoen hoort, het smaakt ook nog eens veel lekkerder in die periode πŸ™‚

Hieronder hebben we een lijstje gemaakt van het seizoensfruit van de maand januari.

Ik verbaasde me er eigenlijk over dat ananas seizoensfruit van januari is. Zelf dacht ik dat ananas echt zomerfruit zou zijn. Nog een leuk weetje over de ananas: wist je dat deze niet aan een boom groeit maar vlak boven de grond? En dat wanneer je de bovenkant van de ananas opnieuw in de grond plant er een nieuwe plant uit kan groeien? Ik wist het niet, weer wat geleerd! πŸ™‚

Overzicht seizoensfruit januari

 • Conference peren
 • DoyennΓ© du comice peren
 • Gieser wildeman (stoofperen)
 • Handsinaasappel
 • Perssinaasappel
 • Goudreinet appels
 • Banaan
 • Citroenen
 • Ananas

Wat is jouw favoriete fruit van januari?

Over de schrijver

Nineke

Gezond eten van jong tot oud! Het is absoluut mijn passie om gerechten te bedenken waar het hele gezin van mee kan eten zodat ook kinderen gezond eten als normaal en vooral lekker zien. En het maakt mijn dag goed als ik zie hoe lekker jullie eten van onze recepten! Daarnaast mag ik graag experimenteren met lekkere vegetarische recepten, maar eet wel graag een stukje vlees op z'n tijd.
Naast het genieten van gezond en lekker eten zijn zwemmen en bootcampen favoriete bezigheden, gelukkig kan ik deze twee met elkaar combineren. Je kunt me dus met regelmaat vinden in het zwembad.

5 reacties

 • Hallo,

  Super gaaf dat jullie gewoon een weekmenu echt gratis aanbieden…..lang niet iedereen kan al die dure boeken of afvaltips via andere sites betalen en ik heb vanmorgen het eerste weekmenu via de mail binnen gekregen en het ziet er lekker en overzichtelijk uit dank jullie wel…ook de stukjes met tips op de site en Facebook zijn een aanrader om te lezen

  Ben dus erg blij dat ik via een andere Facebook vriend op jullie site terecht kwam

  Grtjs Ingeborg

 • Hallo Natalia en Walter,
  Sinds gisteren volg ik PG en ik ben erg enthousiast πŸ™‚
  Alleen… Jullie schrijven wel blogs over seizoensgroenten en -fruit, maar in de weekmenu’s komen regelmatig soorten voor die niet van het seizoen zijn.
  Ik weet dat je zelf mag variΓ«ren, maar toch.
  Als jullie het belang er van zien (anders schrijf je er geen blog over, toch?) dan mag dat wat mij betreft wel wat meer naar voren komen in de menu’s…
  Verder, nogmaals, ben ik tot nu toe heeeeel blij met jullie πŸ˜‰
  Hartelijke groet, Monique

  • En wij zijn blij dat jij blij met ons bent πŸ™‚
   We proberen inderdaad wel zoveel mogelijk ook groentes van het seizoen in de menu’s te verwerken. Maar om het voor iedereen aantrekkelijk te maken voegen we ook andere groentes toe en proberen we zoveel mogelijk variatie hierin aan te brengen. Uiteraard kun je zelf ook een wisseling maken groentes.

   • Hallo Nineke,
    Kort na het typen van mijn stukje voelde ik me al een beetje een zeur (en ook best hypocriet, zo groen ben ik ook nog niet).
    De menu’s bevatten idd veel producten van het seizoen. Ik staarde me een beetje blind op de aardbeien, mango en blauwe bessen.
    Maar die zijn nu prima ingevroren te koop πŸ™‚
    Dus, ga zo door. Ik ben er echt heeeeeel blij mee πŸ™‚
    Ik ben wel al een hele tijd op jullie site aan het lezen nu. Wat wordt er veel informatie opgezet. Recepten, blog, weekmenu’s enz enz…

Laat een reactie achter

πŸ‘¨β€πŸ³ Psst. Heb jij onze 100 beste recepten al?

X