Diner Lunch

Hete kip

Hete kip

Wordt het jou niet snel te heet? Kies dan zeker eens voor dit recept, waarmee je kipfilet omtovert tot een zeer smaakvol gerecht met pit. Op een broodje of gewoon zo? Allebei lekker! Hoe heet je het maakt is geheel aan jou.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 200 gr kipfilet
  • 2 à 3 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 1 paprika (kleur naar keuze)
  • 150 gr champignons
  • 1 klein blikje tomatenpuree (70 gr)
  • 40 gr ketchup
  • 30 gr ketjap manis
  • 30 gr azijn
  • 25 gr suiker
  • 1 tot 3 theelepels sambal oelek (naar smaak)

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten

  • Snijd de kipfilet in blokjes.
  • Hak de knoflook fijn, snipper de ui en snijd de paprika en champignons in kleine stukken.
  • Verhit een beetje olie in een wok of (grote) koekenpan. Fruit de ui en knoflook een minuut of twee aan. Voeg de tomatenpuree toe en laat dit al roerend een minuut zachtjes meebakken.
  • Voeg vervolgens de kipfilet, paprika en champignons toe en bak alles op hoog vuur totdat de kipfilet mooi goudbruin en gaar is.
  • Voeg nu alle andere ingrediënten toe en laat dit al roerend mee warmen en eventueel iets indikken / inkoken.

Tips & tricks

  • Voeg de sambal en suiker in kleine beetjes toe. Zo kun je precies zelf bepalen hoe zoet en hoe scherp je het gerecht wilt hebben.
  • Je kunt in plaats van de sambal een verse rode peper gebruiken.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 396
  • Eiwit: 29 gram
  • Koolhydraten: 54 gram
  • Vet: 7 gram
  • Vezels: 5 gram

Eet smakelijk!

6 reacties

Laat een reactie achter