Blog

Hoe krijg je de geur van knoflook van je handen?

Hoe krijg je de geur van knoflook van je handen?

Heb je ook altijd last van een knoflookgeur aan je handen nadat je een teentje knoflook hebt gesneden? Dan heb ik hier de gouden tip voor je 🙂 Eigenlijk heb ik er zelfs twee. Eentje om te voorkomen dat je handen naar knoflook gaan ruiken en één voor wanneer je handen er al naar ruiken en je deze geur er af wil hebben.

Knoflook is gezond

Van knoflook heb je vaak twee dagen plezier. De dag dat je het eet, en de dag daarna, wanneer je het vooral nog ruikt. Maar trek je hier vooral niets van aan, want knoflook is wel heel gezond om te eten. Het heeft een cholesterolverlagende werking en het verlaagt de bloeddruk. Er wordt ook gezegd dat knoflook het immuunsysteem versterkt en beschermt tegen kanker. Deze laatste twee zijn helaas nog niet wetenschappelijk bewezen.

Knoflookgeur aan je handen voorkomen

Voordat je de knoflook gaat snijden kun je een beetje olijfolie aan je vingers doen. De geur kan zich dan niet aan je handen hechten. Wanneer je klaar bent met snijden ruiken je handen dus ook niet naar knoflook. Dit werkt overigens ook wanneer je rode peper snijdt, zodat je daarna niet de hete smaak aan je handen hebt. Het nadeel hiervan is wel dat je handen vettig zijn van de olijfolie en alles wat je aanraakt dus ook onder de olie komt te zitten.

De geur van je handen verwijderen

De geur van knoflook kun je van je handen wassen door je handen nat te maken en deze over de roestvrijstalen wasbak of de kraan te wrijven. Als je vervolgens nog een keer je handen wast is de geur verdwenen! 🙂 Je kunt de geur er ook afkrijgen door je handen eerst met alleen keukenzout te wassen en daarna pas met water. Persoonlijk vind ik het wrijven over de kraan het beste werken.
Deze tip werkt overigens ook tegen de geur van ui aan je handen.

Met deze handige tips heb je in ieder geval nooit meer last van handen die dagen later nog naar knoflook ruiken 😀

2 reacties

Laat een reactie achter