Recepten

Home made satésaus

HomemadeSatésaus

Het heeft even geduurd maar we hebben een recept voor satésaus. Altijd handig, bijvoorbeeld bij deze heerlijke kipspiesjes of de gado gado. Of om een lekker gehaktballetje in te dippen. Yummie! Mogelijkheden genoeg 🙂

Volgens mij heet het officieel geen satésaus, maar pindasaus. Alleen hier in de regio noemt echt iedereen het satésaus. Dat is dus ook hoe wij het zelf kennen en noemen. Maar voel je vrij om het pindasaus te noemen. De smaak zal er niet anders van worden 😉

Dit heb je nodig (400 gr)

  • 150 gr ongezouten pinda’s
  • 75 ml kokosmelk
  • 150 ml water
  • 20 ml ketjap manis
  • 1 theelepel sambal oelek

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten

  • Doe de pinda’s in een hakmolen en maal ze tot ze mooi fijn zijn. Eventueel kun je vast een deel van het water toevoegen zodat het malen wat makkelijker gaat.
  • Doe de pinda’s samen met het water en de kokosmelk in een pan en laat het op laag vuur al roerend net aan de kook komen.
  • Voeg vervolgens de ketjap manis toe en roer dit door de satesaus.
  • Maak de satesaus op smaak met sambal oelek. Wij hebben zelf ongeveer één theelepel gebruikt.

Tips en tricks

  • Is de saus te dun naar je zin? Laat het dan nog even pruttelen zodat het wat verder inkookt. Vind je ‘m juist te dik? Voeg dan wat extra water toe. Liever geen extra kokosmelk, want dat zijn extra calorieën 😉
  • Je kunt deze satesaus prima invriezen. Dat hebben we zelf ook gedaan. Maak dus direct een lekkere pan vol en vries het in kleine porties in. Wil je een portie gebruiken dan kun je dit laten ontdooien en opwarmen in een pannetje. Waarschijnlijk moet je er dan wel een klein scheutje water (of melk) aan toevoegen.

Voedingswaarde (per 100 gr)

  • Kcal: 278
  • Eiwit: 10,2 gram
  • Koolhydraten: 8,6 gram
  • Vet: 22,0 gram
  • Vezels: 3,1 gram

Eet smakelijk!



Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter