Negen van de tien keer koop je gewoon een zak met kant-en-klare tortillachips. Maar zo af en toe is het leuk om ze zelf te maken. Bovendien is het een ideale manier om die ene wrap die in de koelkast ligt nog even op te maken 🙂
Dit heb je nodig (één portie)
- 1 wrap (40 gr)
- gemalen cayennepeper (bijvoorbeeld)
- gerookte paprikapoeder (bijvoorbeeld)
- olijfolie
- zeezout
Zo maak je het
- Zet de oven aan op de grillstand.
- Druppel een klein beetje olijfolie (ongeveer een theelepel) over de wrap en smeer dit uit zodat overal wat zit.
- Doe er een heel klein beetje zeezout bij.
- Bestrooi de wrap vervolgens met kruiden naar smaak. Ik heb gekozen voor een snufje gemalen cayennepeper en een flinke dosis gerookte paprika poeder.
- Gebruik nu je eigen creativiteit om de wrap zo goed mogelijk te verdelen in allemaal mooie driehoekjes.
- Leg de tortilla’s op een bakplaat en grill ze in een paar minuten tot ze mooi beginnen te kleuren. Blijf maar bij de oven zit, want dit gaat hard 😉
- Laat de tortilla’s even afkoelen. Ze worden dan ook nog krokanter.
Tips & tricks
- Je kunt voor dit recept eigenlijk alle kruiden gebruiken die je maar lekker vindt. Wellicht heb je nog Mexicaanse kruiden van dit recept, die zijn ook heel geschikt. Let er wel op dat in die kruiden al zout zit. Dit hoef je dus niet apart toe te voegen.
- Als je nog nooit gerookte paprikapoeder hebt gebruikt kan ik je zeker aanraden om dit te kopen. Ik heb het zelf twee weken geleden voor het eerst gekocht en het is nu al mijn favoriete kruidenpotje. Ik heb het gebruikt in een omelet, bij het kruiden van de kip, bij het maken van aardappels uit de oven en nu voor deze tortillachips.
Voedingswaarde (per persoon)
- Kcal:Â 161
- Eiwit:Â 4,2 gram
- Koolhydraten:Â 22,3 gram
- Vet:Â 5,7 gram
- Vezels:Â 1,2 gram
Was echt lekker.
Wat bewaart in een bakje met een deksel maar dit was helaas de volgende dag niet meer krokant.