Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘TOP’? In dit boek vind je de 100 populairste recepten van ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.
Huevos wattos? Dit heerlijke gerecht van tomaten, bonen en ei wordt in Mexico normaal gesproken als ontbijt gegeten. Omdat het een vrij machtig gerecht is, presenteren wij de huevos rancheros liever als lunch. Als je van een groot ontbijt houdt en je durft het aan, dan houden wij je uiteraard niet tegen.
Dan nog even over het gerecht zelf: de ingrediënten op zich zijn niet heel bijzonder. Maar toch… als je dit allemaal met elkaar combineert krijg je echt een lekkere maaltijd! Het smaakt het lekkerst als je ervoor zorgt dat je met ieder hapje alle ingrediënten te pakken hebt. Een stukje ei, een paar boontjes, wat sla en zo verder. Heerlijk!
Dit heb je nodig (twee personen)
- 200 gr gepelde tomaten
- 1 mespunt chilipoeder
- 100 gr kidneybonen
- 2 eieren
- 0,5 avocado
- 2 wraps (40 gr per stuk)
- 50 gr ijsbergsla
Zo maak je het
Bereidingstijd: 15 minuten
- Doe de gepelde tomaten in een pan, warm ze op en druk ze met een vork of spatel kapot. Voeg ook de chilipoeder en de kidneybonen toe en laat dit even mee verwarmen. Maak de saus eventueel verder op smaak met peper en zout.
- Bak de eieren en laat de dooier heel.
- Ontpit de avocado en snijd er mooie dunne plakjes van.
- Warm de wrap op en schep de tomatensaus met kidneybonen erop. Leg vervolgens het gebakken ei erop.
- Garneer met de ijsbergsla en plakjes avocado.
Tips en tricks
- Voor wie van pittig houdt: garneer dit gerecht met flinterdun gesneden rode peper. Mooi en lekker! Of leg een rode peper in de vriezer zodat je ‘m kunt raspen boven het gerecht.
Voedingswaarde (per persoon)
- Kcal: 373
- Eiwit: 15 gram
- Koolhydraten: 37 gram
- Vet: 18 gram
- Vezels: 9 gram
Laat een reactie achter