Nog meer lekkere recepten Recepten

Hummus

Hummus

Hummus, de één is er gek op de ander absoluut niet. Maar goed, dat zegt natuurlijk helemaal niks. Er zijn genoeg mensen die verzot zijn op hummus. Dat blijkt wel uit het feit dat er zelfs meerdere hummus-restaurants zijn te vinden in Amsterdam.

Omdat er onder onze leden best een hoop hummus-fans zijn hebben we het onderstaande recept voor jullie gemaakt. Het is een vrij basic variant waar je uiteraard nog allerlei andere kruiden en specerijen aan toe kunt voegen. Deel gerust je eigen toevoegingen hieronder.

Dit heb je nodig (250 gr)

  • sap van een kleine citroen (toevoegen naar smaak)
  • 200 gr kikkererwten (uitgelekt gewicht)
  • 2 eetlepels tahin (sesampasta)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepel olijfolie extra vergine
  • 0,5 theelepel paprikapoeder
  • mespuntje komijn
  • snufje zout

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten

  • Pers de citroen uit en zet de helft van het sap apart.
  • Doe alle ingrediënten en de andere helft van de citroensap bij elkaar in een kom of (als je die hebt) in je keukenmachine.
  • Mix alles met een staafmixer tot een smeuïg geheel of gebruik je keukenmachine.
  • Voeg naar smaak citroensap en zout toe.

Tips en tricks

  • Wij hebben gebruik gemaakt van (biologische) kikkererwten uit een pot. We konden namelijk zo snel niet aan gedroogde kikkererwten komen. Als jij wel gedroogde kikkererwten wilt gebruiken dan moet je ze eerst een nachtje laten weken in water.

Voedingswaarde (per 100 gr)

  • Kcal: 162
  • Eiwit: 5,2 gram
  • Koolhydraten: 13,7 gram
  • Vet: 8,0 gram
  • Vezels: 7,0 gram

Eet smakelijk!



Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

2 reacties

  • Hi. Ik vind dit een prima boek. Alleen mis ik de zalm. Daar ben ik dol op. Waarmee kan ik deze het best vervangen en hoe vaak?
    Ik eet liever meerdere keren per week vis als vlees.

    • Je kunt zalm prima nemen wanneer er bijvoorbeeld een wat vettere vleessoort op het menu staat. Dan kun je dezelfde hoeveelheid aanhouden.

Laat een reactie achter