Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons afslankboek ‘VEGETARISCH’ met meer dan 70 recepten en 8 weekmenu’s? Wil je meer weten over dit boek bekijk dan deze pagina.
Hummus, de één is er gek op de ander absoluut niet. Maar goed, dat zegt natuurlijk helemaal niks. Er zijn genoeg mensen die verzot zijn op hummus. Dat blijkt wel uit het feit dat er zelfs meerdere hummus-restaurants zijn te vinden in Amsterdam.
Omdat er onder onze leden best een hoop hummus-fans zijn hebben we het onderstaande recept voor jullie gemaakt. Het is een vrij basic variant waar je uiteraard nog allerlei andere kruiden en specerijen aan toe kunt voegen. Deel gerust je eigen toevoegingen hieronder.
Dit heb je nodig (250 gr)
- 1 citroen
- 200 gr kikkererwten (uitgelekt gewicht)
- 10 gr tahin (sesampasta)
- 10 ml extra vergine olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 0,5 tl paprikapoeder
- 0,5 tl zout
- mespunt komijn
Zo maak je het
Bereidingstijd: 10 minuten
- Pers de citroen uit en zet de helft van het sap apart.
- Doe de andere helft van het sap met alle andere ingrediënten in een blender of keukenmachine.
- Mix alles tot een smeuïg geheel en maak op smaak met peper, zout en citroensap.
Tips en tricks
- Wij gebruikten voor dit recept kikkererwten uit blik. Wanneer je liever gedroogde kikkererwten gebruikt, moet je ze eerst een nachtje laten weken.
- Zelfgemaakte hummus is maximaal drie dagen houdbaar in de koelkast. Invriezen kan ook. Dan is de hummus maximaal vier maanden houdbaar.
Voedingswaarde (per 100 gr)
- Kcal: 162
- Eiwit: 5 gram
- Koolhydraten: 14 gram
- Vet: 8 gram
- Vezels: 7 gram
Hi. Ik vind dit een prima boek. Alleen mis ik de zalm. Daar ben ik dol op. Waarmee kan ik deze het best vervangen en hoe vaak?
Ik eet liever meerdere keren per week vis als vlees.
Je kunt zalm prima nemen wanneer er bijvoorbeeld een wat vettere vleessoort op het menu staat. Dan kun je dezelfde hoeveelheid aanhouden.