Diner Vegetarisch recept

Hutspot met pastinaak en bieslook

Hutspot met pastinaak en bieslook

Hutspot, maar dan net een tikkeltje anders. Heel veel meer kan ik er eigenlijk niet over zeggen. Behalve dan dat het heel goed smaakt. De pastinaak maakt wel dat dit stamppotje toch weer heel anders smaakt dan normale hutspot. Zo zie je maar weer dat een kleine aanpassing van een ‘standaard’ recept toch een heel verschil kan maken.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 400 gr kruimige aardappels
  • 200 gr pastinaak
  • 200 gr bospeen
  • 1 grote ui
  • 1 theelepel tijm (gedroogd)
  • 60 ml melk
  • 10 gr roomboter
  • 10 gr bieslook

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Schil de aardappels, maak de ui, pastinaak en bospeen schoon en snij alles in stukken.
  • Doe alles in een ruime pan en breng het aan de kook. Voeg ook de theelepel tijm toe.
  • Hak ondertussen de bieslook fijn.
  • Zodra de aardappelen gaar zijn (na maximaal 20 minuten) giet je alles af en stamp je het grof.
  • Voeg de melk, boter en bieslook toe en roer dit door de stamppot.
  • Breng de stamppot op smaak met peper, zout en eventueel een likje mosterd.

Tips en tricks

  • De exacte verhouding tussen bospeen en pastinaak is niet zo belangrijk. Gooi dus vooral niets weg als je net iets teveel hebt, maar voeg het gewoon lekker toe aan de stamppot. Extra groente kan totaal geen kwaad 🙂

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 380
  • Eiwit: 8 gram
  • Koolhydraten: 74 gram
  • Vet: 5 gram
  • Vezels: 13 gram

Eet smakelijk!

3 reacties

Laat een reactie achter