Diner

Indiaas gehaktpannetje

‘Geluk vind je in het gelukkig maken van anderen,’ luidt een wijs Indiaas gezegde. Perfect! Met dit gehaktpannetje wordt dat een makkie. Wij kunnen niet bedenken wie je hier niet gelukkig mee maakt.

Smaakvol vers gekruid gehakt met stevige krieltjes, knapperige tuinerwtjes en sierlijke stukjes peterselie in een smeuïge tomatensaus. Dat is toch een combinatie om bij weg te dromen?

Voor dit smaakvolle gerecht heb je slechts één pan nodig. Dat levert gegarandeerd een extra geluksmoment op bij de afwas.

Natuurlijk prik je zelf ook een vorkje mee. Wij zijn de tel kwijt, maar volgens ons zijn de porties geluk niet meer op één hand te tellen.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 1,5 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl kerriepoeder
  • 0,5 tl nootmuskaat
  • 0,5 tl kruidnagelpoeder
  • 0,5 tl zout
  • 200 gr gehakt
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gr krieltjes
  • 200 gr gezeefde tomaten
  • 200 gr tuinerwten
  • 10 gr peterselie

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Meng de komijnpoeder, korianderpoeder, kaneel, kerriepoeder, nootmuskaat, kruidnagelpoeder, zout en wat peper door elkaar. Meng de kruidenmix door het gehakt en kneed tot alles gelijkmatig verdeeld is.
  • Verhit een scheutje olie in een pan. Bak het gehakt op hoog vuur rondom bruin. Haal het gehakt met een schuimspaan uit de pan en zet afgedekt weg.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Verhit indien nodig opnieuw een scheutje olie in dezelfde pan. Fruit de ui en kno ook ongeveer 2 minuten zachtjes aan.
  • Zet het vuur hoger en bak de krieltjes 5 minuten mee. Bestrooi met een klein beetje peper en zout.
  • Voeg 150 milliliter water en de gezeefde tomaten toe. Laat het gerecht 15 minuten pruttelen zonder de deksel op de pan.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Voeg de tuinerwten en de helft van de peterselie toe. Doe ook het gehakt weer in de pan.
  • Laat alles nog 5 minuten pruttelen. Roer goed door en controleer of het gerecht door en door warm is.
  • Proef en maak eventueel verder op smaak met peper en zout. Strooi de rest van de peterselie over het gerecht.

Tips en tricks

  • In plaats van alle losse kruiden kun je een Indiase kruidenmix gebruiken. De verzamelnaam voor deze kruiden is ‘garam masala’.
  • Je kunt ervoor kiezen de (ruime) helft van de kruiden door het gehakt te doen en de andere helft later toe te voegen bij het op smaak maken van het gerecht. 

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 490
  • Eiwit: 30 gram
  • Koolhydraten: 47 gram
  • Vet: 18 gram
  • Vezels: 6 gram

Eet smakelijk!

13 reacties

Laat een reactie achter