Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘Altijd lekker’? In dit boek vind je een selectie van 100 populaire recepten uit ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.
‘Geluk vind je in het gelukkig maken van anderen,’ luidt een wijs Indiaas gezegde. Perfect! Met dit gehaktpannetje wordt dat een makkie. Wij kunnen niet bedenken wie je hier niet gelukkig mee maakt.
Smaakvol vers gekruid gehakt met stevige krieltjes, knapperige tuinerwtjes en sierlijke stukjes peterselie in een smeuïge tomatensaus. Dat is toch een combinatie om bij weg te dromen?
Voor dit smaakvolle gerecht heb je slechts één pan nodig. Dat levert gegarandeerd een extra geluksmoment op bij de afwas.
Natuurlijk prik je zelf ook een vorkje mee. Wij zijn de tel kwijt, maar volgens ons zijn de porties geluk niet meer op één hand te tellen.
Dit heb je nodig (twee personen)
- 1,5 tl komijnpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl kaneel
- 1 tl kerriepoeder
- 0,5 tl nootmuskaat
- 0,5 tl kruidnagelpoeder
- 0,5 tl zout
- 200 gr gehakt
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 300 gr krieltjes
- 200 gr gezeefde tomaten
- 200 gr tuinerwten
- 10 gr peterselie
Zo maak je het
Bereidingstijd: 30 minuten
- Meng de komijnpoeder, korianderpoeder, kaneel, kerriepoeder, nootmuskaat, kruidnagelpoeder, zout en wat peper door elkaar. Meng de kruidenmix door het gehakt en kneed tot alles gelijkmatig verdeeld is.
- Verhit een scheutje olie in een pan. Bak het gehakt op hoog vuur rondom bruin. Haal het gehakt met een schuimspaan uit de pan en zet afgedekt weg.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Verhit indien nodig opnieuw een scheutje olie in dezelfde pan. Fruit de ui en kno ook ongeveer 2 minuten zachtjes aan.
- Zet het vuur hoger en bak de krieltjes 5 minuten mee. Bestrooi met een klein beetje peper en zout.
- Voeg 150 milliliter water en de gezeefde tomaten toe. Laat het gerecht 15 minuten pruttelen zonder de deksel op de pan.
- Hak de peterselie fijn.
- Voeg de tuinerwten en de helft van de peterselie toe. Doe ook het gehakt weer in de pan.
- Laat alles nog 5 minuten pruttelen. Roer goed door en controleer of het gerecht door en door warm is.
- Proef en maak eventueel verder op smaak met peper en zout. Strooi de rest van de peterselie over het gerecht.
Tips en tricks
- In plaats van alle losse kruiden kun je een Indiase kruidenmix gebruiken. De verzamelnaam voor deze kruiden is ‘garam masala’.
- Je kunt ervoor kiezen de (ruime) helft van de kruiden door het gehakt te doen en de andere helft later toe te voegen bij het op smaak maken van het gerecht.
Voedingswaarde (per persoon)
- Kcal: 490
- Eiwit: 30 gram
- Koolhydraten: 47 gram
- Vet: 18 gram
- Vezels: 6 gram
Jammer dat ik kerstrecepten niet met kerstmis had.
Ik heb nu het winterboek deze week klaar en ben met de 3 boeken 10 kilo afgevallen en begin maandag weer met boek 1. Het gaat wel langzaam, maar het gaat wel. Nog 10 en dan ben ik denk ik op mijn streefgewicht.
Wat goed zeg 10 kilo. En langzaam is allemaal goed want dan bouwt je lichaam alles langzaam af en dan hou je het langer vol en geen jojo effect. Hoe lang ben je nu al bezig ermee?
Als de garam masala gebruikt , hoeveel heb je dan nodig.
Ongeveer 2-3 theelepels.
tel de specierijen bij elkaar op. Zoveel heb je dan nodig van de garam masala
Tip 1: hoeveel moet je dan ongeveer toevoegen van de garam masala?
Ga het recept vanavond uitproberen, hoeveel van de garam masala moet er dan in?
Laat maar ik zie het al☺️
Kan ik ook doperwten of andere groente gebruiken ipv tuinerwten? Daar zijn we niet zo dol op.
Ja dat kan inderdaad. In principe kun je alles vervangen zolang je dit uit dezelfde productgroep haalt. Je kunt hier de variatielijst voor gebruiken: https://www.projectgezond.nl/variatielijst/
Wat een fijne methode om wat gewicht kwijt te raken. Wij mijn vriend en ik zijn 6 kilo kwijt. Wel in 4 maandag maar dat is erg. Ik heb nu 2 boeken en we koken met veel plezier. Ook dit recept is weer heerlijk.
Heb 4 Topboeken en het zijn heerlijke recepten.
Mis alleen op deze site de vermelding in welk kookboek het is terug te vinden
Zou fijne aanvulling zijn.
Vandaag gemaakt en de smaak is prima. Ik heb er wel een rood pepertje bij gedaan. Is het net wat scherper.