Diner

Indiaas gehaktpannetje

‘Geluk vind je in het gelukkig maken van anderen,’ luidt een wijs Indiaas gezegde. Perfect! Met dit gehaktpannetje wordt dat een makkie. Wij kunnen niet bedenken wie je hier niet gelukkig mee maakt.

Smaakvol vers gekruid gehakt met stevige krieltjes, knapperige tuinerwtjes en sierlijke stukjes peterselie in een smeuïge tomatensaus. Dat is toch een combinatie om bij weg te dromen?

Voor dit smaakvolle gerecht heb je slechts één pan nodig. Dat levert gegarandeerd een extra geluksmoment op bij de afwas.

Natuurlijk prik je zelf ook een vorkje mee. Wij zijn de tel kwijt, maar volgens ons zijn de porties geluk niet meer op één hand te tellen.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 200 gr gehakt
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1,5 tl komijnpoeder
  • 0,5 tl nootmuskaat
  • 1 tl kaneel
  • 0,5 tl kruidnagelpoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gr krieltjes
  • 200 gr gezeefde tomaten
  • 200 gr tuinerwten
  • 10 gr peterselie

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Meng de korianderpoeder, komijnpoeder, nootmuskaat, kaneel, kruidnagelpoeder, kerriepoeder en wat peper en zout door elkaar.
  • Voeg de kruidenmix toe aan het gehakt. Kneed het gehakt tot alles goed gemengd is. Houd eventueel 1 à 2 theelepels van de kruidenmix apart om het gerecht later verder mee op smaak te maken (zie tips en tricks).
  • Verhit een klein scheutje olie in een pan. Bak het gehakt op hoog vuur bruin. Haal het gehakt met een schuimspaan uit de pan en zet afgedekt weg. 
  • Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook zachtjes aan in de pan waar je net het gehakt uit gehaald hebt.
  • Zet het vuur hoger en bak de krieltjes 5 minuten mee. Bestrooi met een klein beetje peper en zout.
  • Voeg 150 milliliter water en de gezeefde tomaten toe. Laat het gerecht 15 minuten pruttelen zonder de deksel op de pan.
  • Overspoel de tuinerwten met ruim kokend water en laat uitlekken.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Voeg de tuinerwtjes en doe ook het gehakt weer in de pan. Laat alles nog 5 minuten pruttelen. Roer even goed door en controleer of het gerecht door en door warm is.
  • Proef en maak verder op smaak met peper, zout en wat van de achtergehouden kruidenmix als je die niet volledig aan het gehakt had toegevoegd.
  • Roer de helft van de peterselie door het gerecht. Gebruik de andere helft om mee te garneren.

Tips en tricks

  • In plaats van alle losse kruiden kun je een Indiase kruidenmix gebruiken. De verzamelnaam voor deze kruiden is ‘garam masala’.
  • Je kunt ervoor kiezen de (ruime) helft van de kruiden door het gehakt te doen en de andere helft later toe te voegen bij het op smaak maken van het gerecht. 

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 490
  • Eiwit: 29,8
  • Koolhydraten: 47,1
  • Vet: 18,1
  • Vezels: 5,9

Eet smakelijk!

6 reacties

Laat een reactie achter