Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘Altijd lekker’? In dit boek vind je een selectie van 100 populaire recepten uit ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.
Wij hadden al enkele gehaktballen tussen onze recepten staan, bijvoorbeeld jouw nieuwe favoriete gehaktbal, pittige gehaktballetjes en kipgehaktballetjes. Uit verschillende reacties bleek dat jullie ook wel uitkeken naar een recept voor Indische gehaktballetjes.
We zijn er zelf gek op en we vonden het daarom een mooie toevoeging aan de gehaktballenverzameling! Heerlijke balletjes in een Indische marinade. En we kunnen je vertellen dat ze er niet alleen op de foto uitzien om je vingers bij af te likken: zo smaken ze ook. Geniet ervan!
Dit heb je nodig (twaalf balletjes)
- 1 rode peper
- 30 gr paneermeel
- 0,5 tl zout
- 0,5 tl knoflookpoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 300 gr rundergehakt
- 20 gr roomboter
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 50 ml ketjap manis
- mespunt chilipoeder
Zo maak je het
Bereidingstijd: 30 minuten
- Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en hak de peper zeer fijn. Kneed de rode peper, het paneermeel, het zout, de knoflookpoeder, de gemberpoeder en wat versgemalen peper door het gehakt.
- Draai 12 kleine balletjes van het gehakt.
- Verhit de boter in een hapjespan.
- Bak de balletjes op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur lager en bak nog 8 à 10 minuten zodat ze van binnen gaar zijn.
- Haal de gehaktballetjes uit de pan. Zet ze even aan de kant.
- Snipper het sjalotje en hak de knoflook fijn.
- Fruit het sjalotje en de knoflook op laag vuur aan in de pan waar je de gehaktballetjes net uitgehaald hebt.
- Voeg de ketjap manis toe en roer goed door.
- Maak het sausje op smaak met chilipoeder en laat op laag vuur enkele minuten inkoken.
- Voeg de gehaktballetjes toe en roer om totdat ze rondom bedekt zijn met saus.
Tips en tricks
- Je kunt ook vijftien iets kleinere balletjes draaien. Dan zijn ze ideaal als snackballetje op de borrelplank. Meng enkele dunne ringetjes bosui door het gehakt.
- Wil je de saus iets dikker hebben? Roer een theelepel maïzena los in een scheutje water en voeg dit al roerend toe aan de kokende saus.
Voedingswaarde (per stuk)
- Kcal: 84
- Eiwit: 6 gram
- Koolhydraten: 5 gram
- Vet: 5 gram
- Vezels: 1 gram
Wij hebben dit nu een aantal keer gemaakt en het blijft een favoriet. Super lekker!