Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons afslankboek ‘VEGETARISCH’ met meer dan 70 recepten en 8 weekmenu’s? Wil je meer weten over dit boek bekijk dan deze pagina.
Zoek je een bijgerecht met pit? Hebben we voor je! Dit bijgerecht is niet alleen pittig, maar ook heel smaakvol. Het zou zelfs in aanmerking kunnen komen voor de hoofdrol van jouw diner. Een typisch en klassiek Indonesisch gerecht om je vingers bij af te likken.
Dit heb je nodig (twee personen)
- 200 gr sperziebonen
- 500 ml groentebouillon
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 0,5 tl gemberpoeder
- 10 ml ketjap manis
- 10 gr sambal oelek
- 150 ml kokosmelk (6% vet)
Zo maak je het
Bereidingstijd: 25 minuten
- Punt de sperziebonen en snijd ze een keer doormidden.
- Kook ze in 4 à 5 minuten beetgaar in de groentebouillon.
- Giet af en spoel koud.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de ui, knoflook en het gemberpoeder een paar minuten aan.
- Voeg de ketjap manis en sambal toe. Bak al roerend even mee.
- Voeg 100 milliliter van de kokosmelk toe.
- Laat de saus enkele minuten op laag vuur inkoken.
- Voeg de sperziebonen toe en warm alles goed door.
- Maak de saus op de gewenste dikte door kokosmelk toe te voegen.
- Maak het gerecht eventueel verder op smaak met extra sambal.
Tips en tricks
- Je hoeft niet alle kokosmelk te gebruiken als je de saus liever wat dikker hebt.
- Wanneer je 10 gram sambal gebruikt heb je al een vrij pittig gerecht. Je kunt natuurlijk minder of juist meer sambal gebruiken.
Voedingswaarde (per persoon)
- Kcal: 220
- Eiwit: 4 gram
- Koolhydraten: 13 gram
- Vet: 15 gram
- Vezels: 8 gram
Het is een super boek heb 3 boeken. heerlijke recepten en zo fijn me man eet mee en die hoef niet af te vallen. Ook hij vind het heerlijk. Bedankt
Waar kan ik dit het beste mee combineren,boontjes lijkt mij heerlijk
Lekker met rijst en een gekookt eitje!
Rendang en rijst
Rendang
Het lijkt mij een heerlijk recept. Helaas volgens mijn berekening zit het vol zout. Te veel voor dagelijkse hoeveelheid en zeker voor mij als iemand die ivm met hartklachten hier rekening moet houden
Hmmm, hoezo? Ik zie het niet hoor. Je kookt de boontjes in groentebouillon maar je spoelt deze daarna af. En verder geen zouttoevoeging toch?
Hallo Walter
Ik woon in Thailand en na mijn aneurysma AAA operatie 2 jaar geleden en gestopt met roken ervoor ben ik bijna 15 kilo aangekomen en het lukt mij maar niet om af te vallen. heb 5 jaar in de horeca gewerkt als kok en op de horecavak school gezeten in Rotterdam,geb jij enige sugesties hoe ik af kan vallen
Met onze menu’s kun je zeker afvallen! Als je het leuk vindt kun je de app 14 dagen kosteloos proberen: https://www.projectgezond.nl/proberen.
Het ziet er smakelijk uit. Ik maak dit ook wel, maar als sambal goreng boontjes , maar weinig vocht erbij, als laatste doe ik er wat gehakte pinda’s op.
werk goed al meer gedaan ,heerlijke recepten makkelijk vol te houden, morgen ga ik weer beginnen
Ik ben uiterst tevreden heb ook al 3 boeken heb net nog een mail gestuurd met de vraag is er een boek voor een Slow coocker
We hebben geen speciaal boek met slowcooker recepten.
Serveer je dit met volkorenrijst?
Jat dat smaakt er goed bij!
oh lekker met Bloemkool rijst
Ik maak het als hoofdgerecht. Van alles de dubbele hoeveelheid en na het fruiten vd ui en knoflook blokjes kip mee gebakken. Lekker met zilvervlies rijst
eu ……. de hoeveelheid sambal verdubbel ik niet?
Lijkt me ook lekker samen met https://www.projectgezond.nl/kip-rendang/
Vandaag gemaakt als hoofdgerecht met kip zoals Angelique doet, maar dan ook met gehakte pinda’s en een gekookt eitje. Heerlijk!