Diner Vegetarisch recept

Indonesische sajoer boontjes

Zoek je een bijgerecht met pit? Hebben we voor je! Dit bijgerecht is niet alleen pittig, maar ook heel smaakvol. Het zou zelfs in aanmerking kunnen komen voor de hoofdrol van jouw diner. Een typisch en klassiek Indonesisch gerecht om je vingers bij af te likken.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 200 gr sperziebonen
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 0,5 tl gemberpoeder
  • 10 ml ketjap manis
  • 10 gr sambal oelek
  • 150 ml kokosmelk (6% vet)

Zo maak je het

Bereidingstijd: 25 minuten

  • Punt de sperziebonen en snijd ze een keer doormidden.
  • Kook ze in 4 à 5 minuten beetgaar in de groentebouillon.
  • Giet af en spoel koud.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de ui, knoflook en het gemberpoeder een paar minuten aan.
  • Voeg de ketjap manis en sambal toe. Bak al roerend even mee.
  • Voeg 100 milliliter van de kokosmelk toe.
  • Laat de saus enkele minuten op laag vuur inkoken.
  • Voeg de sperziebonen toe en warm alles goed door.
  • Maak de saus op de gewenste dikte door kokosmelk toe te voegen.
  • Maak het gerecht eventueel verder op smaak met extra sambal.

Tips en tricks

  • Je hoeft niet alle kokosmelk te gebruiken als je de saus liever wat dikker hebt.
  • Wanneer je 10 gram sambal gebruikt heb je al een vrij pittig gerecht. Je kunt natuurlijk minder of juist meer sambal gebruiken.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 220
  • Eiwit: 4 gram
  • Koolhydraten: 13 gram
  • Vet: 15 gram
  • Vezels: 8 gram

Eet smakelijk!

16 reacties

Laat een reactie achter