Diner Lunch Tussendoortjes & snacks Vegetarisch recept

Italiaans gekruid naanbrood

Italiaans gekruid naanbrood

Deze lekkere broodjes zet je in een handomdraai op tafel en waarschijnlijk zijn ze met dezelfde snelheid ook opgegeten. Lekker om mee te dippen of bij een kom soep.

Dit heb je nodig (4 stuks)

  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 0,5 tl knoflookpoeder
  • 3 gr zout
  • 150 gr yoghurt

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten

  • Doe het zelfrijzend bakmeel, de Italiaanse kruiden, de knoflookpoeder en het zout in een kom en meng goed door elkaar.
  • Voeg de yoghurt toe, kneed tot een glad en soepel deeg en verdeel het in 4 gelijke porties.
  • Smeer een stukje van je aanrecht in met een paar druppels olijfolie.
  • Rol alle stukken deeg tot een soort worstje. Leg deze ‘worstjes’ op het ingevette aanrecht en rol ze met een deegroller plat uit, tot langwerpige naanbroodjes die overal even dik zijn.
  • Laat een (grill)pan goed heet worden en bak daarin de naanbroodjes in 2 à 3 minuten per kant goudbruin en gaar.

Tips en tricks

  • Om te zorgen dat de broodjes mooi garen is het belangrijk dat je ze overal even dik uitrolt.
  • Als je de naanbroodjes in een grillpan bakt krijg je mooie strepen. Leg twee broodjes naast elkaar in de grillpan en zit er niet meer aan totdat je ze gaat omdraaien.
  • Deze broodjes zijn heerlijk met zuivelspread, tzatziki, of bijvoorbeeld een theelepel pesto die je mengt met een deel fritessaus en een deel yoghurt.

Voedingswaarde (per stuk)

  • Kcal: 167
  • Eiwit: 9 gram
  • Koolhydraten: 38 gram
  • Vet: 2 gram
  • Vezels: 2 gram

Eet smakelijk!

2 reacties

Laat een reactie achter