Diner Lunch Tussendoortjes & snacks Vegetarisch recept

Italiaans gekruid naanbrood

Italiaans gekruid naanbrood

Oef deze naanbroodjes zijn een partijtje lekker!

We zijn er super enthousiast over. De broodjes zien er prachtig uit en smaken ook bijzonder goed. Het theelepeltje Italiaanse kruiden laat de broodjes er mooi uit zien maar geeft ook een heerlijke geur. Zodra je ze op tafel zet zal het niet lang duren voordat de schaal leeg is, daar zijn we zeker van 🙂

Dit heb je nodig (vier stuks)

  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 0,5 tl knoflookpoeder
  • 3 gr zout
  • 150 gr magere yoghurt

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten

  • Doe alle droge ingrediënten in een kom en roer ze goed door elkaar.
  • Voeg de yoghurt toe en kneed er een glad en soepel deeg van.
  • Verdeel het deeg in vier porties van 85 à 90 gram.
  • Smeer (een deel van) je aanrechtblad in met een paar drupjes olijfolie om te voorkomen dat het deeg straks gaat plakken.
  • Rol met je handen van elk portie deeg een soort worstje en leg deze op het aanrechtblad. Gebruik een deegroller om dit ‘worstje’ mooi plat uit te rollen tot een langwerpig naanbrood.
  • Laat een grillpan heet worden en bak de naanbroden in 3 tot 4 minuten per kant gaar.

Tips en tricks

  • Om te zorgen dat de broodjes mooi garen is het belangrijk dat je ze overal even dik uitrolt.
  • In plaats van een grillpan kun je ook een koekenpan gebruiken alleen krijg je dan niet van die mooi grillstrepen.
  • Heb je wel een grillpan? Leg er dan twee broodjes (tegelijk) in en kom er niet meer aan tot je ze omdraait. Dan krijg je de mooiste strepen.
  • Deze broodjes zijn heerlijk met zuivelspread, tzatziki, of bijvoorbeeld een theelepel pesto die je aanroert met een deel fritessaus en een deel yoghurt.

Voedingswaarde (per stuk)

  • Kcal: 167
  • Eiwit: 9,0 gram
  • Koolhydraten: 38,0 gram
  • Vet: 1,8 gram
  • Vezels: 1,5 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

2 reacties

Laat een reactie achter