Diner

Italiaans pannetje met salami en erwtjes

Italiaans pannetje met salami en erwtjes

Een heerlijk gerecht uit één pan? Ja zeker! De smaakmaker in dit recept is de salami. Die verspreidt zich over alle ingrediënten. Dit eenpansgerecht is naast dat is het heel lekker is, ook nog eens heel praktisch. Binnen een half uur heb je het op tafel, en je hoeft maar één pan af te wassen.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 400 gr aardappelblokjes
  • 1 theelepel oregano
  • 1 rode ui
  • 150 gr tuinerwtjes (diepvries)
  • 100 gr salami (aan het stuk)
  • 2 tomaten
  • 10 gr peterselie

Zo maak je het

Bereidingstijd: 25 minuten

  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de aardappelblokjes samen met de oregano op hoog vuur enkele minuten aan. Bestrooi ze met peper en zout.
  • Snipper het uitje en bak kort mee met de aardappelblokjes.
  • Voeg de bevroren erwtjes toe. Zet het vuur wat lager.
  • Snijd de salami in kleine blokjes en bak deze even mee.
  • Ontvel ondertussen de tomaten. Snijd ze in blokjes en roer ze door het gerecht.
  • Voeg 100 milliliter water toe. Doe de deksel op de pan en laat ongeveer 10 minuten pruttelen.
  • Hak de peterselie fijn. Roer dit door het Italiaanse pannetje en maak het gerecht eventueel verder op smaak met peper, zout en oregano.

Tips en tricks

  • Je kunt de tomaten vervangen voor 200 gram tomatenblokjes uit blik.
  • Als je verse tomaten gebruikt, hoef je de zaadjes en het vocht niet te verwijderen. Wij zouden ze wel even ontvellen maar ook dat is geen absolute must.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 518
  • Eiwit: 16,8 gram
  • Koolhydraten: 54,6 gram
  • Vet: 23,9 gram
  • Vezels: 10,9 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

3 reacties

Laat een reactie achter