Recept inspiratie

Italiaanse diner recepten

Italië, het land van pasta’s, kaas, wijn, verse groenten en lekker en gezond eten. Wij zijn dol op Italiaanse recepten omdat ze alles bieden waar wij blij van worden. En zeg nou zelf, jij zet toch ook graag één van deze heerlijk geurende pasta’s op tafel?

Klassiek bolognesesaus

Bolognesesaus is een rijk gevulde saus die zich kenmerkt door de pancetta die erin gaat. Zonder pancetta geen bolognesesaus. O ja, vergeet de wijn niet. Dit zorgt voor de volle smaak. Deze saus kun je combineren met een pasta die je nog in de kast hebt liggen.

Bekijk het recept: klassieke bolognesesaus.
klassieke bolognesesaus

Snelle pasta carbonara

Deze pasta maak je met wat room en ei. Spekjes erbij en je hebt een snelle carbonara op tafel staan. Nog even wat Italiaanse kaas eroverheen raspen voor de ultieme smaakbeleving.

Bekijk het recept: snelle pasta carbonara.

Lasagne

Lasagne is zo’n heerlijk gerecht wat je goed van te voren kan klaarmaken en op het laatst nog even de oven inschuift. De afwas is al weggewerkt. Je hoeft alleen nog maar te genieten van deze smaakvolle ovenschotel.

Bekijk het recept: lasagne.
Lasagne

Zelfgemaakte pizza

Zeggen we Italië, dan zeggen we….pizza! En die maak je helemaal zelf, net als de echte Italiaanse pizzabakkers. Maak meteen wat meer saus en vries het in. Dan heb je die op voorraad als je deze heerlijke pizzatwisters gaat maken.

Bekijk het recept: zelfgemaakte pizza.
Zelf pizza maken

Italiaanse minestrone

Grappig weetje: de betekenis van minestrone is ‘grote soep’. Dit omdat het vaak veel ingrediënten bevat. Eigenlijk is minestrone dus niks anders dan onze eigen opruimgroentesoep, maar dan met pasta erdoorheen 🙂 Dus ruim je koelkast op, en doe er gerust groente in die je nog hebt liggen.

Bekijk het recept: Italiaanse minestrone.
Italiaanse minestrone

Italiaanse broccolistamppot

Deze Italiaanse broccolistamppot krijgt z’n Italiaanse twist door de zongedroogde tomaatjes. Met wat basilicum erbij waan je je zo in Italië.

Bekijk het recept: Italiaanse broccolistamppot.
Italiaanse broccolistamppot

Ovenrisotto met chorizo

Ken jij het geheim van een goede risotto? Nee? Mooi! Want dat hoeft ook niet als je deze ovenrisotto gaat maken. Na de voorbereiding schuif je alles zo de oven in en 40 minuten later zit jij aan tafel.

Bekijk het recept: ovenrisotto met chorizo.

Macaroni met tomatensaus

Bij de meeste mensen staat macaroni regelmatig op tafel. Dat snappen wij heel goed. Zeker als je dit heerlijke recept maakt.

Bekijk het recept: macaroni met tomatensaus.
Macaroni met tomatensaus

Italiaans pannetje met salami en erwtjes

In de Italiaanse keuken maakt men veel gebruik van oregano. Wij gebruiken het ook in dit recept. Het geeft de typisch mediterraanse smaak aan je gerecht. Wil je nog meer Italië terugproeven in je gerecht? Voeg dan gerust wat Italiaanse kruiden toe.

Bekijk het recept: Italiaans pannetje met salami en erwtjes.
Italiaans pannetje met salami en erwtjes

Risotto met rauwe ham

De perfecte risotto krijg je door te roeren, roeren, roeren. De risotto kan daardoor zachtjes pruttelend gaar worden. Ondertussen schuif je de plakken rauwe ham en de cherrytomaatjes in de oven en als de risotto gaar is kun je meteen aan tafel.

Bekijk het recept: risotto met rauwe ham.
Risotto met rauwe ham

Pasta pesto met kip en cherrytomaten

Deze topper mag zeker niet ontbreken in het rijtje met favoriete Italiaanse recepten. Helemaal lekker als je de pesto ook zelf maakt.

Bekijk het recept: pasta pesto met kip en cherrytomaten.
Pasta pesto met kip en cherrytomaten

Over de schrijver

Nineke

Gezond eten van jong tot oud! Het is absoluut mijn passie om gerechten te bedenken waar het hele gezin van mee kan eten zodat ook kinderen gezond eten als normaal en vooral lekker zien. En het maakt mijn dag goed als ik zie hoe lekker jullie eten van onze recepten! Daarnaast mag ik graag experimenteren met lekkere vegetarische recepten, maar eet wel graag een stukje vlees op z'n tijd.
Naast het genieten van gezond en lekker eten zijn zwemmen en bootcampen favoriete bezigheden, gelukkig kan ik deze twee met elkaar combineren. Je kunt me dus met regelmaat vinden in het zwembad.

Laat een reactie achter