Italië, het land van pasta’s, kaas, wijn, verse groenten en lekker en gezond eten. Wij zijn dol op Italiaanse recepten omdat ze alles bieden waar wij blij van worden. En zeg nou zelf, jij zet toch ook graag één van deze heerlijk geurende pasta’s op tafel?
Klassiek bolognesesaus
Bolognesesaus is een rijk gevulde saus die zich kenmerkt door de pancetta die erin gaat. Zonder pancetta geen bolognesesaus. O ja, vergeet de wijn niet. Dit zorgt voor de volle smaak. Deze saus kun je combineren met een pasta die je nog in de kast hebt liggen.
Bekijk het recept: klassieke bolognesesaus.
Snelle pasta carbonara
Deze pasta maak je met wat room en ei. Spekjes erbij en je hebt een snelle carbonara op tafel staan. Nog even wat Italiaanse kaas eroverheen raspen voor de ultieme smaakbeleving.
Bekijk het recept: snelle pasta carbonara.
Pasta primavera
Deze pasta heeft een een heerlijk frisse kleur door alle groene groenten die erin gaan.
Bekijk het recept: pasta primavera.
Lasagne
Lasagne is zo’n heerlijk gerecht wat je goed van te voren kan klaarmaken en op het laatst nog even de oven inschuift. De afwas is al weggewerkt. Je hoeft alleen nog maar te genieten van deze smaakvolle ovenschotel.
Bekijk het recept: lasagne.
Zelfgemaakte pizza
Zeggen we Italië, dan zeggen we….pizza! En die maak je helemaal zelf, net als de echte Italiaanse pizzabakkers. Maak meteen wat meer saus en vries het in. Dan heb je die op voorraad als je deze heerlijke pizzatwisters gaat maken.
Bekijk het recept: zelfgemaakte pizza.
Italiaanse minestrone
Grappig weetje: de betekenis van minestrone is ‘grote soep’. Dit omdat het vaak veel ingrediënten bevat. Eigenlijk is minestrone dus niks anders dan onze eigen opruimgroentesoep, maar dan met pasta erdoorheen 🙂 Dus ruim je koelkast op, en doe er gerust groente in die je nog hebt liggen.
Bekijk het recept: Italiaanse minestrone.
Penne arrabiata
Deze penne overgoten met een zachte tomatensaus afgemaakt met Parmezaanse kaas en basilicum is een lust voor je smaakpapillen.
Bekijk het recept: penne arrabiata.
Italiaanse broccolistamppot
Deze Italiaanse broccolistamppot krijgt z’n Italiaanse twist door de zongedroogde tomaatjes. Met wat basilicum erbij waan je je zo in Italië.
Bekijk het recept: Italiaanse broccolistamppot.
Lasagne met pesto en pijnboompitten
Deze lasagne mag absoluut niet ontbreken aan dit lijstje. Een echte klassieker met de groene pesto.
Bekijk het recept: lasagne met pesto en pijnboompitten.
Italiaanse maaltijdsoep met cannellinibonen
Een heerlijke soep die door de Italiaanse kruiden lekker ruikt en smaakt.
Bekijk het recept: Italiaanse maaltijdsoep met cannellinibonen.
Ovenrisotto met chorizo
Ken jij het geheim van een goede risotto? Nee? Mooi! Want dat hoeft ook niet als je deze ovenrisotto gaat maken. Na de voorbereiding schuif je alles zo de oven in en 40 minuten later zit jij aan tafel.
Bekijk het recept: ovenrisotto met chorizo.
Kip Parmezaan met pasta
Kip Parmezaan is geen traditioneel Italiaans recept. Maar wel zo lekker dat ‘ie niet mag ontbreken in dit lijstje. We serveren de kip met een lekker bord pasta.
Bekijk het recept: kip Parmezaan met pasta.
Macaroni met tomatensaus
Bij de meeste mensen staat macaroni regelmatig op tafel. Dat snappen wij heel goed. Zeker als je dit heerlijke recept maakt.
Bekijk het recept: macaroni met tomatensaus.
Italiaans pannetje met salami en erwtjes
In de Italiaanse keuken maakt men veel gebruik van oregano. Wij gebruiken het ook in dit recept. Het geeft de typisch mediterraanse smaak aan je gerecht. Wil je nog meer Italië terugproeven in je gerecht? Voeg dan gerust wat Italiaanse kruiden toe.
Bekijk het recept: Italiaans pannetje met salami en erwtjes.
Risotto met rauwe ham
De perfecte risotto krijg je door te roeren, roeren, roeren. De risotto kan daardoor zachtjes pruttelend gaar worden. Ondertussen schuif je de plakken rauwe ham en de cherrytomaatjes in de oven en als de risotto gaar is kun je meteen aan tafel.
Bekijk het recept: risotto met rauwe ham.
Pasta pesto met kip en cherrytomaten
Deze topper mag zeker niet ontbreken in het rijtje met favoriete Italiaanse recepten. Helemaal lekker als je de pesto ook zelf maakt.
Bekijk het recept: pasta pesto met kip en cherrytomaten.
Gnocchi met spinazie en ricotta
Is het nu pasta of aardappel? Het is van allebei een beetje. En het leuke is dat je gnocchi heel goed zelf kan maken. Een lekker compleet gerecht maak je ervan door er spinazie en ricotta toe te voegen.
Bekijk het recept: gnocchi met spinazie en ricotta.
Cannelloni met spinazie, ricotta en tomatensaus
Deze heerlijke pastapijpjes vul je met mengsel van spinazie en ricotta. Samen met de tomatensaus een verrukkelijke combinatie.
Bekijk het recept: cannelloni met spinazie, ricotta en tomatensaus.
Italiaanse eenpansstoof met cannellinibonen en runderchipolata
Deze heerlijke stoof staat binnen een uur op tafel. Voor een stoofgerecht is dat best snel toch? De cannellinibonen hebben een lekkere stevige bite en bevatten veel vezels.
Bekijk het recept: Italiaanse eenpansstoof met cannellinibonen en runderchipolata.