Diner Kerstrecepten Lunch

Italiaanse ossenhaassalade

Liefhebbers van de Oosterse biefstuksalade en malse ossenhaas opgelet!

Voor deze Italiaanse ossenhaassalade hebben we ons laten inspireren door de ‘Insalata e Carne Manzo con Funghi’. Een rucolasalade met ossenhaaspuntjes en gemarineerde paddenstoelen. Vaak worden er paddenstoelen zoals cantharellen, shiitake, porcini en enoki voor dit gerecht, dat eigenlijk een voorgerecht is, gebruikt.

Wij kozen echter voor champignons en andere groentes die het hele jaar door te koop zijn. En toverden het recept om tot een volwaardige maaltijdsalade, zodat jij er het hele jaar door van kunt genieten.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 200 gr ossenhaas
  • 120 gr glasnoedels
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr komkommer
  • 1 rode paprika
  • 250 gr champignons
  • 10 ml sesamolie
  • 10 ml sojasaus
  • 40 rucola

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Haal de ossenhaas minimaal een half uur van tevoren uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
  • Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking.
  • Snijd de ui in dunne halve ringen en hak de knoflook fijn.
  • Haal de zaadlijsten uit de komkommer en snijd de komkommer en paprika in smalle lange repen.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  • Smeer de ossenhaas in met olijfolie en grill deze totdat je hem lekker vindt. Ga uit van ongeveer 1,5 minuut per kant voor rood, 2,5 minuut per kant voor rosé en 3,5 minuut per kant voor (bijna) gaar.
  • Leg de ossenhaas op een bord, dek hem goed af met aluminiumfolie en laat hem een paar minuten rusten. Op deze manier kunnen alle sappen zich weer goed verspreiden door het stuk vlees.
  • Verhit ondertussen een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook een paar minuten aan.
  • Voeg de paprika en champignons toe en bak even mee.
  • Voeg als laatste de repen komkommer toe en bak kort mee zodat ze knapperig blijven.
  • Roer nu de sojasaus en sesamolie door de groente en meng het geheel met de noedels. Warm alles goed door.
  • Verdeel eerst de rucola over de borden en daarna de noedels met de groenten.
  • Snijd de ossenhaas in smalle repen en verdeel over de borden.

Tips en tricks

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 536
  • Eiwit: 33 gram
  • Koolhydraten: 64 gram
  • Vet: 14 gram
  • Vezels: 9 gram

Eet smakelijk!

6 reacties

  • Ik heb de salade vanavond gemaakt alleen met eendenborst (had ik nog). Heerlijke salde en zeker een blijvertje. Mijn man gaf me een Michelinster! Wel zowel op het vlees als op de groentes wat peper en zout gedaan, en iets meer van de soja en sesamolie

Laat een reactie achter