Alle recepten uit ons kookboek 'Altijd lekker' Diner Lunch

Italiaanse pannenkoek met salami

Italiaanse pannenkoek met salami

Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘Altijd lekker’? In dit boek vind je een selectie van 100 populaire recepten uit ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.

Een glad beslagje met onze heerlijke Italiaanse kruidenmix en je hebt al een goede basis voor je Italiaanse pannenkoek.

Maar we maken het natuurlijk helemaal af met kaas, salami én natuurlijk wat lekkere groenten.

Je huis is voor eventjes een pannenkoekenhuis. Euh een eh… pentoletorta casa. Een bijzonder vrije vertaling van pannenkoekenhuis naar ’t Italiaans. Oef!

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 50 gr bloem
  • 85 ml melk
  • 1 ei
  • snuf zout
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 0,5 ui
  • 1 paprika
  • 40 gr salami (plakken)
  • 40 gr geraspte kaas
  • 120 gr cherrytomaatjes
  • 10 gr rucola

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten

  • Maak een beslag van de bloem, melk, het ei, zout en de Italiaanse kruiden. Klop het glad met een garde of gebruik een blender.
  • Snipper de ui en snijd de paprika in kleine stukjes. Meng de ui en paprika door elkaar en verdeel in 2 gelijke delen.
  • Snijd de plakken salami in reepjes of kleinere snippers. Verdeel de salami ook in 2 gelijke delen.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Giet de helft van het beslag in de koekenpan. Bak de pannenkoek op middelmatig vuur 2 minuten aan.
  • Bestrooi de pannenkoek met een deel van de salami, met een deel van het ui-paprikamengsel en met 10 gr van de geraspte kaas. Laat alles iets in het beslag zakken. Draai de pannenkoek om wanner dat lukt. Zet het vuur iets lager.
  • Bestrooi ook deze kant van de pannenkoek met 10 gram geraspte kaas. Laat nog enkele minuten bakken.
  • Haal de pannenkoek uit de pan en houd warm.
  • Herhaal de bovenstaande stappen voor de tweede pannenkoek.
  • Snij de cherrytomaten in kwarten. Verdeel ze samen met de rucola over de pannenkoeken.

Tips en tricks

  • Salami past goed bij een Italiaanse pannenkoek en is uiteraard erg lekker. Maar je kunt ook een restje ham of spek gebruiken als je dat nog hebt liggen.
  • Houd de pannenkoeken warm door ze op een voorverwarmd bord te leggen en af te dekken met aluminiumfolie. Je kunt ze ook goed warm houden in een voorverwarmde oven op 50 graden. Dek de pannenkoek(en) dan wel af met aluminiumfolie om uitdrogen te voorkomen.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 384
  • Eiwit: 16 gram
  • Koolhydraten: 29 gram
  • Vet: 22 gram
  • Vezels: 4 gram

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter