Recepten

Italiaanse pannenkoek met salami

Italiaanse pannenkoek met salami

TIP: Afvallen met heerlijke recepten!

Project Gezond staat voor afvallen met de lekkerste recepten! Klik hier om ons populaire online afslankprogramma 14 dagen lang 100% gratis te proberen.


Een glad beslagje met onze heerlijke Italiaanse kruidenmix en je hebt al een goede basis voor je Italiaanse pannenkoek.

Maar we maken het natuurlijk helemaal af met kaas, salami én natuurlijk wat lekkere groenten.

Je huis is voor eventjes een pannenkoekenhuis. Euh een eh… pentoletorta casa. Een bijzonder vrije vertaling van pannenkoekenhuis naar ’t Italiaans. Oef!

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 50 gr bloem
  • 85 ml melk
  • 1 ei
  • snuf zout
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 40 gr salami
  • 40 gr geraspte kaas
  • 1 paprika
  • 0,5 ui
  • 10 gr rucola
  • 120 gr cherrytomaatjes

Zo maak je het

  • Maak een beslag van de bloem, melk, het ei en een snuf zout. Klop het glad in een blender of met een garde. Voeg de Italiaanse kruiden toe en roer nog een keer goed door.
  • Snipper het uitje en snijd de paprika in kleine stukjes. Snijd de salami in reepjes of stukjes.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de eerste pannenkoek op middelmatig vuur aan. Als de bovenkant nog iets nat is, maar de pannenkoek bijna aan het omdraaien toe is, bestrooi je de pannenkoek met (de helft van) de salami, kaas, paprika en ui. Houd een beetje geraspte kaas achter.
  • Laat alles iets in het beslag zakken en draai de pannenkoek om wanneer dat lukt. Zet het vuur iets lager.
  • Bestrooi de bovenkant met de achtergehouden kaas voor een goede verdeling van de kaas én een krokant korstje.
  • Herhaal het bakken als je het recept voor twee personen aan het maken bent. Anders kun je nu bijna aanvallen 😉
  • Snijd de tomaatjes in kwarten en verdeel samen met de rucola over de pannenkoek.

Tips en tricks

  • Zorg dat je voldoende zout toevoegt aan het beslag. Je kunt ook wat peper toevoegen of de pannenkoek na het bakken verder op smaak maken met peper en zout.
  • Salami is natuurlijk erg lekker en vooral ook lekker Italiaans. Je kunt natuurlijk ook een restje ham of spek gebruiken als je dat nog hebt en je dat liever eerst gebruikt.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 384
  • Eiwit: 16,4 gram
  • Koolhydraten: 29,2 gram
  • Vet: 21,9 gram
  • Vezels: 3,7 gram

Eet smakelijk!


P.s. wil jij elke dag genieten van de lekkerste recepten en ondertussen 0,5 tot 1 kilo per week afvallen? Project Gezond is alles wat je nodig hebt :) Klik hier om ons online afslankprogramma 14 dagen lang 100% gratis te proberen.

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter