Lunch

Italiaanse tosti

Italiaanse tosti

Een tosti heb je zo gemaakt én je kunt er leuk mee variëren. Ben jij een groot liefhebber van tosti’s? Met dit recept geef je de tosti een Italiaans tintje dat zeker goed in de smaak zal vallen.

Of je de tosti nu maakt in een contactgrill of in de koekenpan. Lekker wordt ‘ie zeker. Maar die contactgrill is wel een aanrader 🙂

Dit heb je nodig (één persoon)

  • 2 sneeën brood naar keuze
  • 20 gr tomatenpuree
  • gedroogde oregano
  • 35 gr mozzarella
  • 10 gr rode ui
  • 15 gr gele paprika

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten

  • Besmeer beide sneetjes brood met de helft van de tomatenpuree en bestrooi met wat oregano.
  • Snijd de mozzarella in dunne plakken, de ui in ringen en de paprika in dunne reepjes.
  • Beleg één snee brood met de gesneden groenten en mozzarella en bestrooi met peper en zout.
  • Leg de andere (besmeerde) snee brood er bovenop en bak de tosti in een contactgrill, tosti-ijzer of gewoon in de pan bruin.

Tips en tricks

  • Geen tomatenpuree in huis? Een beetje ketchup kan ook! De oregano kun je eventueel vervangen voor Italiaanse kruiden.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 266
  • Eiwit: 15,2 gram
  • Koolhydraten: 31,7 gram
  • Vet: 6,0 gram
  • Vezels: 21,7 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter