Een jachtsaus doet zijn naam pas eer aan als er paddenstoelen in zitten. Wij hebben gekozen voor de alom verkrijgbare champignon. De saus smaakt vast het lekkerst als je eerst een dagje op jacht bent geweest. Je serveert de saus dan uiteraard naast of over de ‘catch of the day’. Toch denken wij dat een stevige wandeling ook zal voldoen.
Dit heb je nodig (280 gram)
- 1 ui
- 100 gr champignons
- 5 gr roomboter
- 1 tl tijm
- 10 gr bloem
- 20 gr tomatenpuree
- 100 ml runderbouillon
- 5 gr honing
Zo maak je het
Bereidingstijd: 20 minuten
- Snipper het uitje en snijd de champignons in dunne plakken.
- Verhit de boter in een sauspan of steelpan en fruit de ui aan. Voeg de champignons en tijm toe en bak even mee. Bestrooi de groenten met peper en zout.
- Bak de bloem even mee en bak daarna de tomatenpuree mee.
- Blus af met de runderbouillon en breng aan de kook.
- Laat de saus zachtjes inkoken tot de gewenste dikte. Voeg de honing toe en roer goed door. Maak eventueel verder op smaak met peper en zout.
Tips en tricks
- Voeg eventueel wat extra vocht toe als de saus te dik geworden is.
- Tegelijk met de ui kun je een geperst teentje knoflook meefruiten.
- Je kunt de saus desgewenst afblussen met een scheut rode wijn en dan de runderbouillon nog toevoegen.
Voedingswaarde (per 100 gram)
- Kcal: 61
- Eiwit: 3,0 gram
- Koolhydraten: 11,8 gram
- Vet: 2,5 gram
- Vezels: 3,4 gram
Kunnen de champignons in de Jachtsaus ook door iets anders vervangen worden?
Hoi Janke, in plaats van champignons zijn wat sperziebonen ook erg lekker in de jachtsaus.
Hallo.
Wat eet je hierbij?
Gr Willy
Mag ik elke dag een dag kiezen of moet ik de hele week aanhouden
Hoi Colinda, zolang je de hele dag volgt mag je gerust de dagen wisselen en door elkaar heen volgen.
hoi is deze voor 1 of 2 personen….alvast bedankt
Wij rekenen voor saus altijd in porties van 25 ml per persoon. De rest van de saus kun je dan eventueel invriezen.