Diner

Jachtsaus

Een jachtsaus doet zijn naam pas eer aan als er paddenstoelen in zitten. Wij hebben gekozen voor de alom verkrijgbare champignon. De saus smaakt vast het lekkerst als je eerst een dagje op jacht bent geweest. Je serveert de saus dan uiteraard naast of over de ‘catch of the day’. Toch denken wij dat een stevige wandeling ook zal voldoen.

Dit heb je nodig (280 gram)

  • 1 ui
  • 100 gr champignons
  • 5 gr roomboter
  • 1 tl tijm
  • 10 gr bloem
  • 20 gr tomatenpuree
  • 100 ml runderbouillon
  • 5 gr honing

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten

  • Snipper het uitje en snijd de champignons in dunne plakken.
  • Verhit de boter in een sauspan of steelpan en fruit de ui aan. Voeg de champignons en tijm toe en bak even mee. Bestrooi de groenten met peper en zout.
  • Bak de bloem even mee en bak daarna de tomatenpuree mee.
  • Blus af met de runderbouillon en breng aan de kook. 
  • Laat de saus zachtjes inkoken tot de gewenste dikte. Voeg de honing toe en roer goed door. Maak eventueel verder op smaak met peper en zout.

Tips en tricks

  • Voeg eventueel wat extra vocht toe als de saus te dik geworden is.
  • Tegelijk met de ui kun je een geperst teentje knoflook meefruiten. 
  • Je kunt de saus desgewenst afblussen met een scheut rode wijn en dan de runderbouillon nog toevoegen.

Voedingswaarde (per 100 gram)

  • Kcal: 61
  • Eiwit: 3,0 gram
  • Koolhydraten: 11,8 gram
  • Vet: 2,5 gram
  • Vezels: 3,4 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

5 reacties

Laat een reactie achter