Diner Kerstrecepten

Kaassaus

Dit basisrecept kan je eenvoudig een enorme boost geven! Je kunt namelijk perfect variëren door af en toe een andere kaas te gebruiken. Ga je voor een jonge kaas of een lekker pittig oud kaasje? Of maak jij de kaassaus alleen met je lievelingskaas? Dan heb je in ieder geval je ‘lievelingskaassaus’!

Dit heb je nodig (300 milliliter)

  • 20 gr boter
  • 20 gr bloem
  • 200 ml melk
  • 40 gr geraspte kaas
  • citroensap
  • peper en zout

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten

  • Smelt de roomboter en bak de bloem 3 à 5 minuten zachtjes in de boter.
  • Giet de melk bij de gebakken bloem en roer tot een gladde massa.
  • Breng de saus op middelmatig vuur aan de kook terwijl je blijft roeren.
  • Smelt de geraspte kaas in de saus. Blijf ook nu goed roeren en zet het vuur laag.
  • Maak de saus op smaak met (ruim) citroensap en peper en zout.

Tips en tricks

  • Proef de saus als je citroensap en peper en zout toevoegt. Maak de smaak op die manier echt zoals je ‘m wenst.

Voedingswaarde (per 25 milliliter)

  • Kcal: 38
  • Eiwit: 1,6 gram
  • Koolhydraten: 2,0 gram
  • Vet: 2,6 gram
  • Vezels: 0,2 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter