Diner Kerstrecepten Vegetarisch recept

Kaassaus

Dit basisrecept kan je eenvoudig een enorme boost geven! Je kunt namelijk perfect variëren door af en toe een andere kaas te gebruiken. Ga je voor een jonge kaas of een lekker pittig oud kaasje? Of maak jij de kaassaus alleen met je lievelingskaas? Dan heb je in ieder geval je ‘lievelingskaassaus’!

Dit heb je nodig (300 milliliter)

  • 20 gr roomboter
  • 20 gr bloem
  • 200 ml melk
  • 40 gr geraspte kaas
  • 1 citroen

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten

  • Smelt de boter in een steelpan.
  • Voeg de bloem toe en laat al roerend enkele minuten zachtjes meebakken.
  • Giet de melk erbij. Roer tot een gladde massa en breng zachtjes aan de kook.
  • Voeg de kaas toe en laat dit al roerend smelten in de saus.
  • Maak de saus op smaak met citroensap, peper en zout. 

Tips en tricks

  • Voeg ruim citroensap toe. Dit zorgt ervoor dat de saus mooi in balans komt. Waarschijnlijk gebruik je zeker het sap van een halve citroen. Blijf proeven en toevoegen tot je de gewenste smaak hebt bereikt.
  • Andere smaakmakers die je gerust aan deze saus kunt toevoegen zijn bieslook, mosterd en nootmuskaat. 

Voedingswaarde (per 100 milliliter)

  • Kcal: 151
  • Eiwit: 6 gram
  • Koolhydraten: 8 gram
  • Vet: 10 gram
  • Vezels: 1 gram

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter