Kerstrecepten Recepten

Kabeljauw met een krokant korstje

Kabeljauw met een krokant korstje

Eenvoudig afvallen? Probeer nu gratis!

Project Gezond staat voor afvallen met de lekkerste recepten! Klik hier om ons populaire online afslankprogramma 14 dagen lang 100% gratis te proberen.


Kabeljauw? Lekker! Met een krokant korstje erop? Nog lekkerder!! En ja, daar gebruik ik bij hoge uitzondering een keertje twee uitroeptekens voor 🙂

En dat lekkere korstje maken we gewoon zelf natuurlijk! Er liggen ook wel kabeljauwtjes met een korstje in het vriesvak van de supermarkt, maar die korstjes zijn niet zo lekker als de topping die wij ons visje gaan geven 🙂

Moeilijk is het overigens ook niet. Kwestie van een broodje roosteren en dat vervolgens met een paar andere ingrediënten door de hakmolen halen. Daarbij moet je wel even opletten dat je een mooie kruimelige substantie krijgt. Maar dat is dan ook direct het moeilijkste deel van het recept.

En zoals ik wel vaker zeg: makkelijk betekent niet minder lekker. Dat is hier ook weer het geval. Met zes eenvoudige ingrediënten zet je een heerlijk visgerecht op tafel.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 200 gr kabeljauwfilet
  • 1 bruine boterham
  • 1 teentje knoflook
  • 15 gr zongedroogde tomaat
  • 5 gr peterselie
  • 1 citroen

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rooster de boterham kort in de broodrooster of oven. Hij hoeft niet te verkleuren, alleen even uit te drogen.
  • Breek de boterham in stukken en doe hem samen met het teentje knoflook, de peterselie, de zongedroogde tomaat, een klein beetje rasp van de citroenschil, een theelepel olijfolie en wat peper en zout in de hakmolen.
  • Hak de ingrediënten tot je een kruimelige substantie hebt. Net niet helemaal fijn dus.
  • Dep de kabeljauwfilets droog, leg ze in een ingevette ovenschaal, bestrooi ze met wat peper en zout en besprenkel met een klein beetje citroensap.
  • Verdeel het broodkruim over de kabeljauw en druk het licht aan.
  • Zet de kabeljauwfilets ongeveer 15 minuten in de oven. De vis is dan gaar en het broodkruim mooi bruin en krokant.

Tips en tricks

  • Dit recept wordt het lekkerst met kabeljauwfilets die wat dikker zijn. Het broodkruim heeft namelijk een minuut of 15 nodig en een dunne kabeljauw ongeveer 10. Met als gevolg dat de kabeljauw te gaar is. Neem daarom liever een kleine dikke filet in plaats van een lange dunne.
  • De citroenrasp heeft een vrij sterke smaak. Gebruik er dus niet teveel van. Ik zou zeggen: de geraspte schil van een kwart citroen.

Eet smakelijk!


P.s. wil jij elke dag genieten van de lekkerste recepten en ondertussen 0,5 tot 1 kilo per week afvallen? Project Gezond is alles wat je nodig hebt :) Klik hier om ons online afslankprogramma 14 dagen lang 100% gratis te proberen.

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter