Kerstrecepten Recepten

Kabeljauw met een krokant korstje

Kabeljauw met een krokant korstje

Kabeljauw? Lekker! Met een krokant korstje erop? Nog lekkerder!! En ja, daar gebruiken we bij hoge uitzondering een keertje twee uitroeptekens voor ­čÖé

En dat lekkere korstje maken we gewoon zelf natuurlijk! Er liggen ook wel kabeljauwtjes met een korstje in het vriesvak van de supermarkt, maar die korstjes zijn lang zo lekker niet als de topping die wij de vis gaan geven.

Moeilijk is het overigens ook niet. Kwestie van een broodje roosteren en dat vervolgens met een paar andere ingredi├źnten door de hakmolen halen. Daarbij moet je wel even opletten dat je een mooie kruimelige substantie krijgt. Maar dat is dan ook direct het moeilijkste deel van het recept.

En zoals we wel vaker zeggen: makkelijk betekent niet minder lekker. Dat is hier ook weer het geval. Met zes eenvoudige ingredi├źnten zet je een heerlijk visgerecht op tafel.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 1 snee bruin brood
  • 1 teentje knoflook
  • 10 gr peterselie
  • 15 gr zongedroogde tomaat
  • 1 citroen
  • 200 gr kabeljauwfilet

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten + 15 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rooster het brood kort in de broodrooster of oven. Hij hoeft niet te verkleuren, alleen even uit te drogen.
  • Breek┬áhet gedroogde brood in stukken en doe het samen met het teentje knoflook, de peterselie, de zongedroogde tomaat, een klein beetje rasp van de citroenschil, een theelepel olijfolie en wat peper en zout in de hakmolen.
  • Hak de ingredi├źnten tot je een kruimelige substantie hebt. Net niet helemaal fijn dus.
  • Dep de kabeljauwfilets droog, leg ze in een ingevette ovenschaal, bestrooi ze met wat peper en zout en besprenkel met een klein beetje citroensap.
  • Verdeel het broodkruim over de kabeljauw en druk het licht aan.
  • Zet de kabeljauwfilets ongeveer 15 minuten in de oven. De vis is dan gaar en het broodkruim mooi bruin en krokant.

Tips en tricks

  • Dit recept wordt het lekkerst met kabeljauwfilets die wat dikker zijn. Het broodkruim heeft namelijk een minuut of 15 nodig en een dunne kabeljauw ongeveer 10. Met als gevolg dat de kabeljauw te gaar is. Neem daarom liever een kleine dikke filet in plaats van een lange dunne.
  • De citroenrasp heeft een vrij sterke smaak. Gebruik er dus niet teveel van. Als richtlijn kun je gebruiken: de geraspte schil van een kwart citroen.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 157
  • Eiwit:┬á18,7 gram
  • Koolhydraten:┬á8,1 gram
  • Vet:┬á4,7 gram
  • Vezels:┬á5,9 gram

Eet smakelijk!



Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter