Diner Kerstrecepten

Kabeljauw met mosterdsaus

Sausjes, daar zijn we gek op! Zo ook op deze romige mosterdsaus. Eentje die nog ontbrak in onze sauzencollectie en echt een mega goede toevoeging is wat ons betreft! 

Met dit recept maken we lekker mals gebakken kabeljauw met deze heerlijke mosterdsaus. Echt genieten.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 1 sjalotje
  • 5 gr roomboter
  • 50 ml kookroom
  • 5 gr grove mosterd
  • citroensap
  • 200 gr kabeljauw
  • 10 gr bosui

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten

  • Snipper het sjalotje.
  • Smelt de boter in een steelpan of sauspan en fruit het sjalotje 2 minuten aan.
  • Voeg de kookroom en mosterd toe. Roer alles goed door.
  • Laat de saus kort aan de kook komen. Maak op smaak met peper, zout en citroensap. Voeg desgewenst extra mosterd toe.
  • Dep de kabeljauw droog. Bestrooi met ruim peper en zout.
  • Smelt een klontje boter in een koekenpan. Bak de kabeljauw in 3 à 4 minuten per kant gaar.
  • Snijd de bosui in dunne ringen.
  • Serveer de kabeljauw met de mosterdsaus en garneer met de bosui en wat versgemalen peper.

Tips en tricks

  • Gebruik bij voorkeur een grove mosterd met hele mosterdzaadjes. De mosterdzaadjes zorgen voor een mooi effect in de saus. Bovendien geven ze extra smaak aan het gerecht.
  • Dep de kabeljauw voor het bakken goed droog. Zeker wanneer deze uit de vriezer komt.
  • Als je nog wat peterselie hebt liggen, hak dit dan heel fijn en voeg het toe aan de mosterdsaus.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 191
  • Eiwit: 18 gram
  • Koolhydraten: 2 gram
  • Vet: 12 gram
  • Vezels: 1 gram

Eet smakelijk!

7 reacties

    • Hoi Bianca! Er wordt momenteel hard gewerkt een aan nieuw boek met weekmenu’s 🙂 Hoe, wat en wanneer precies kunnen we alleen nog niet vertellen, maar we zullen via alle kanalen van ons laten horen als het zo ver is!

      • Vandaag de kabeljauw met mosterdsaus gemaakt.. Wat een heerlijk recept. Dit durf ik ook voor andere temaken Top!!!

  • Was een ouderwets lekker mosterdsousje ?
    De combi met lenteui is perfect ?bedankt voor de tip .

    Collega thuiskokkie en smulpaap
    Marc.

  • Ik wil dit recept graag gaan proberen maar welke mosterd kan ik hiervoor het beste gebruiken? En 5 ml, is dat ongeveer 1 eetlepel of meer?

    • Je kunt de mosterd nemen die je in huis hebt. Hoe grover de mosterd, hoe meer pit de saus heeft.5 ml is inderdaad ongeveer een eetlepel. Maar je kunt altijd wat mosterd naar smaak nog toevoegen.

    • Ik zet de pot met mosterd op de keuken weegschaal, op nul zetten en uit de pot scheppen tot de weegschaal – 5 aangeeft.

Laat een reactie achter