Diner Kerstrecepten

Kabeljauw met mosterdsaus

Sausjes, daar zijn we gek op! Zo ook op deze romige mosterdsaus. Eentje die nog ontbrak in onze sauzencollectie en echt een mega goede toevoeging is wat ons betreft! 

Met dit recept maken we lekker mals gebakken kabeljauw met deze heerlijke mosterdsaus. Echt genieten.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 1 sjalotje
  • 5 gr roomboter
  • 50 ml kookroom
  • 5 ml mosterd
  • 200 gr kabeljauw
  • 10 gr bosui
  • optioneel: mosterdzaadjes, citroensap

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten

  • Snipper het sjalotje.
  • Smelt de boter in een steelpan en fruit de sjalot aan.
  • Voeg de mosterd en kookroom toe. Laat de saus even zachtjes koken. Maak op smaak met citroensap, peper en zout. Voeg naar wens extra mosterd toe.
  • Dep de kabeljauwfilets droog en bestrooi ruim met peper en zout.
  • Bak de kabeljauwfilets in een koekenpan. Maak ze op smaak met peper, zout en citroensap.
  • Snijd de bosui in ringen.
  • Serveer de kabeljauw met de mosterdsaus en garneer met de bosui.

Tips en tricks

  • Dep de kabeljauwfilets goed droog. Zeker als ze uit de vriezer komen.
  • Als je nog wat peterselie hebt liggen, hak dat dan heel fijn en voeg het toe aan de mosterdsaus. 
  • Lekker met rijst, aardappels of couscous bijvoorbeeld.
  • Liever geen vis? Kip met deze saus smaakt ook heerlijk.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 191
  • Eiwit: 18,4 gram
  • Koolhydraten: 1,8 gram
  • Vet: 12,3 gram
  • Vezels: 0,9 gram

Eet smakelijk!

7 reacties

    • Hoi Bianca! Er wordt momenteel hard gewerkt een aan nieuw boek met weekmenu’s 🙂 Hoe, wat en wanneer precies kunnen we alleen nog niet vertellen, maar we zullen via alle kanalen van ons laten horen als het zo ver is!

      • Vandaag de kabeljauw met mosterdsaus gemaakt.. Wat een heerlijk recept. Dit durf ik ook voor andere temaken Top!!!

  • Was een ouderwets lekker mosterdsousje 👍
    De combi met lenteui is perfect 👌bedankt voor de tip .

    Collega thuiskokkie en smulpaap
    Marc.

  • Ik wil dit recept graag gaan proberen maar welke mosterd kan ik hiervoor het beste gebruiken? En 5 ml, is dat ongeveer 1 eetlepel of meer?

    • Je kunt de mosterd nemen die je in huis hebt. Hoe grover de mosterd, hoe meer pit de saus heeft.5 ml is inderdaad ongeveer een eetlepel. Maar je kunt altijd wat mosterd naar smaak nog toevoegen.

    • Ik zet de pot met mosterd op de keuken weegschaal, op nul zetten en uit de pot scheppen tot de weegschaal – 5 aangeeft.

Laat een reactie achter