Diner

Kabeljauw met simpele stamppot

Kabeljauw met simpele stamppot

Dit recept is ontstaan toen we kabeljauw wilden eten met aardappelpuree en worteltjes. Toen besloten we dat we geen zin hadden om de wortels zo te eten, dus stampten we dat samen met de aardappels tot een lekker stamppotje.

Dit heb je nodig (2 personen)

  • 350 gr aardappels
  • 350 gr wortels
  • 10 gr bieslook
  • 125 gr magere spekreepjes
  • 150 gr kabeljauw
  • 100 ml melk
  • 2 tl mosterd

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Schil de aardappels en snijd ze 1 of 2 keer doormidden.
  • Schrap de wortels, snijd ze in stukken en kook ze samen met de aardappels in water met een snuf zout in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Hak de bieslook fijn.
  • Bak de magere spekreepjes krokant in een droge pan. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Bewaar het bakvet in de pan. Dep de kabeljauw droog. Bestrooi met peper en zout. Bak de kabeljauw in de pan waarin je zojuist de spekreepjes hebt gebakken in 3 à 4 minuten per kant gaar.
  • Giet de aardappels en wortels af en laat uitdampen.
  • Verwarm de melk en voeg samen met de mosterd en wat peper en zout toe aan de aardappels en wortels.
  • Stamp tot een (vrijwel) gladde puree. Roer de bieslook door de puree en verdeel de puree over de borden.
  • Beleg met de uitgebakken spekreepjes en een stukje kabeljauw.

Tips en tricks

  • Deze simpele stamppot is ook erg lekker met een karbonade of een hamlapje.
    Kook de wortels en aardappels in water met een bouillonblokje voor extra smaak. Vervang een deel van de wortels eens door pastinaak of knolselderij.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 464
  • Eiwit: 28 gram
  • Koolhydraten: 46 gram
  • Vet: 17 gram
  • Vezels: 11 gram

Eet smakelijk!

2 reacties

Laat een reactie achter