Recepten

Kabeljauw met simpele stamppot

Kabeljauw met simpele stamppot

Dit recept is ontstaan toen we kabeljauw wilden eten met aardappelpuree en worteltjes. Toen besloten we dat we geen zin hadden om de wortels zo te eten, dus stampten we dat samen met de aardappels tot een lekker stamppotje.

Dit heb je nodig (2 personen)

  • 350 gr aardappels
  • 350 gr wortels
  • bieslook, fijngesneden, een handjevol
  • 125 gr spekreepjes
  • peper, zout, olijfolie
  • 150 gr kabeljauwfilet
  • 100 ml melk
  • 2 tl mosterd

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Schil de aardappels en snijd ze één of twee keer doormidden. Doe ze samen met de wortels in de pan en laat ongeveer 20 minuten koken.
  • Snijd ondertussen de bieslook fijn.
  • Bak de spekreepjes krokant.
  • Kruid de kabeljauwfilets met zout en peper en bak ze in olijfolie in ongeveer 8 minuten gaar.
  • Giet de aardappels en wortels af. Voeg de melk en mosterd toe en stamp het door elkaar. Roer de bieslook erdoor en maak het op smaak met wat zout en peper.
  • Schep de stamppot op, strooi er wat spekjes over en leg er een stukje kabeljauw bij.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 463
  • Eiwit: 27,8 gram
  • Koolhydraten: 45,6 gram
  • Vet: 16,4 gram
  • Vezels: 10,6 gram

Eet smakelijk!



Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

1 reactie

Laat een reactie achter