Diner

Kartoffelsalade

Een smaakvolle salade met makkelijke ingrediënten. Daar wordt iedereen toch blij van? Helemaal nu het barbecueseizoen weer in aantocht is, wil je deze salade absoluut in je repertoire hebben.

Want zeg nu zelf: als je de supermarkt bezoekt om een barbecue voor te bereiden dan is de kans groot dat je ook stokbrood, kruidenboter en zo’n ‘good old’ bak met kartoffelsalade in je boodschappenkar legt.

Helemaal prima natuurlijk, maar die kartoffelsalade zou je dus ook heel goed zelf kunnen maken. Iets meer moeite, maar wel verser, lekkerder en zonder onnodige smaakstoffen en andere toevoegingen. Zeker de moeite waard dus!

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 400 gr aardappels
  • 50 gr zilveruitjes
  • 8 kleine augurken (zoetzuur)
  • 80 gr crème fraîche
  • 80 gr magere yoghurt
  • 10 gr mosterd
  • 10 ml azijn
  • citroensap
  • peper en zout
  • 10 gr bieslook

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten + 2 uur smaken in laten trekken (aanrader)

  • Schil de aardappels en snijd in kleine blokjes. Kook ze gaar in water met een snuf zout. Giet af en laat volledig afkoelen.
  • Snijd de zilveruitjes en augurken zo fijn mogelijk.
  • Meng de crème fraîche met de yoghurt, mosterd en azijn. Maak het mengsel op smaak met peper, citroensap en eventueel wat zout en augurkennat.
  • Knip de bieslook in kleine stukjes. Meng het grootste gedeelte ervan met de aardappelblokjes door de saus.
  • Meng de stukjes zilverui en augurk door de aardappelblokjes. 
  • Strooi de overgebleven bieslook erover en zet in de koelkast om de smaken verder in te laten trekken.

Tips en tricks

  • Indien gewenst kun je de aardappels in schijfjes snijden in plaats van in blokjes.
  • Maak de saus goed op smaak. Blijf goed proeven om tot het gewenste resultaat te komen.
  • Je kunt de salade direct eten, maar het is het aan te raden de smaken een uur tot enkele uren in te laten trekken voordat je de salade gaat eten.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 381
  • Eiwit: 9,1 gram
  • Koolhydraten: 55,2 gram
  • Vet: 8,0 gram
  • Vezels: 0,0 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

7 reacties

  • hallo
    hele lekkere en fijne recepten om te maken! ik heb 2 boeken en mn het boek met 100 recepten vind ik super. ik hoef niet af te vallen en voor mij zijn de recepten het belangrijkste dus ik vroeg me af of jullie nog eens een boek met alleen recepten kunnen maken.

  • Ik wil jullie bedanken voor de heerlijke recepten en dan val je er ook nog vanaf! Ik heb inmiddels al drie boeken van jullie. En vertel het aan ieder die het wil horen hoe prettig deze manier van afvallen is. Bedankt!

  • Wat een super fijne methode om af te vallen en gezonder te eten! De recepten zijn echt heerlijk en ook erg verrassend. Ik vind soms de hoeveelheid groente wat aan de lage kant. Tussendoortjes en avondhapjes zijn heerlijk en gevarieerd!! Ga zo door

  • Hallo,
    Ik heb 3 weken geleden het heerlijke zomerboek gekocht.
    Zit nu in week 2.
    Wat een lekkere recepten,ik hoop dat ik hier wat mee afval,niet dat ik veel te zwaar ben hoor,maar ik wil er graag wat kilo,’s af.

  • Heerlijke recepten allemaal, toch mis ik vegetarische varianten! Mijn man eet geen vlees, het zou dus leuk zijn als er bij sommige recepten een verantwoord alternatief zou staan.

Laat een reactie achter