Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘Altijd lekker’? In dit boek vind je een selectie van 100 populaire recepten uit ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.
Een smaakvolle salade met makkelijke ingrediënten. Daar wordt iedereen toch blij van? Helemaal nu het barbecueseizoen weer in aantocht is, wil je deze salade absoluut in je repertoire hebben.
Want zeg nu zelf: als je de supermarkt bezoekt om een barbecue voor te bereiden dan is de kans groot dat je ook stokbrood, kruidenboter en zo’n ‘good old’ bak met kartoffelsalade in je boodschappenkar legt.
Helemaal prima natuurlijk, maar die kartoffelsalade zou je dus ook heel goed zelf kunnen maken. Iets meer moeite, maar wel verser, lekkerder en zonder onnodige smaakstoffen en andere toevoegingen. Zeker de moeite waard dus!
Dit heb je nodig (twee personen)
- 400 gr aardappels
- 50 gr zilveruitjes
- 8 kleine augurken (zoetzuur)
- 80 gr crème fraîche
- 80 gr magere yoghurt
- 10 gr mosterd
- 10 ml azijn
- citroensap
- 10 gr bieslook
Zo maak je het
Bereidingstijd: 20 minuten + 2 uur laten intrekken
- Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Kook ze gaar in water met een snuf zout. Giet af en laat volledig afkoelen.
- Snijd de zilveruitjes en augurken zo fijn mogelijk.
- Meng de crème fraîche met de magere yoghurt, mosterd en azijn. Maak de saus op smaak met peper, citroensap en eventueel een snuf zout en een scheutje augurkennat.
- Hak de bieslook in kleine stukjes. Meng het grootste gedeelte ervan samen met de aardappelblokjes, de zilverui en augurk door de saus. Roer tot alles gelijkmatig verdeeld is.
- Strooi de overgebleven bieslook erover.
- Dek de kartoffelsalade af en zet voor ongeveer 2 uur in de koelkast om de smaken verder in te laten trekken.
Tips en tricks
- Indien gewenst kun je de aardappels in schijfjes snijden in plaats van in blokjes.
- De saus is een belangrijk onderdeel van dit gerecht. Maak deze dus goed op smaak en blijf proeven om tot het gewenste resultaat te komen.
- Je kunt de kartoffelsalade direct eten, maar het is aan te raden de smaken een uur tot enkele uren in te laten trekken voordat je de salade opdient.
Voedingswaarde (per persoon)
- Kcal: 381
- Eiwit: 9 gram
- Koolhydraten: 55 gram
- Vet: 13 gram
- Vezels: 8 gram
hallo
hele lekkere en fijne recepten om te maken! ik heb 2 boeken en mn het boek met 100 recepten vind ik super. ik hoef niet af te vallen en voor mij zijn de recepten het belangrijkste dus ik vroeg me af of jullie nog eens een boek met alleen recepten kunnen maken.
Ik wil jullie bedanken voor de heerlijke recepten en dan val je er ook nog vanaf! Ik heb inmiddels al drie boeken van jullie. En vertel het aan ieder die het wil horen hoe prettig deze manier van afvallen is. Bedankt!
Wat een super fijne methode om af te vallen en gezonder te eten! De recepten zijn echt heerlijk en ook erg verrassend. Ik vind soms de hoeveelheid groente wat aan de lage kant. Tussendoortjes en avondhapjes zijn heerlijk en gevarieerd!! Ga zo door
Ik vind de boeken geweldig. Heb er al vier. Heb kort meegedaan met afvallen. Kon het jammer genoeg niet afmaken. Ga na mijn vakantie opnieuw beginnen
Hallo,
Ik heb 3 weken geleden het heerlijke zomerboek gekocht.
Zit nu in week 2.
Wat een lekkere recepten,ik hoop dat ik hier wat mee afval,niet dat ik veel te zwaar ben hoor,maar ik wil er graag wat kilo,’s af.
Heerlijke recepten allemaal, toch mis ik vegetarische varianten! Mijn man eet geen vlees, het zou dus leuk zijn als er bij sommige recepten een verantwoord alternatief zou staan.
We hebben al onze vegetarische recepten bij elkaar staan op de site: https://www.projectgezond.nl/recepten/vegetarische-recepten/.
Ook heb al jullie boeken. Heerlijke gerechten, en ik ben in een half jaar 25 kilo afgevallen. Dat was mij zonder jullie boeken nooit gelukt.
In welk boek staan deze gerechten
Dit recept staat alleen online en niet in 1 van de boeken.
Ik heb 4 boeken en geniet van de vele recepten, ik hoef niet na te denken wat ik moet koken en sta weer met veel plezier in de keuken.