Diner

Kerriesaus

Kerriesaus

Deze kerriesaus heb je in een paar minuutjes gemaakt. En hij is enorm lekker bij vrijwel alle groente 🙂 Maak gelijk een flinke pan vol, je kunt ‘m namelijk prima invriezen!

Dit heb je nodig (350 ml saus)

  • 2 flinke theelepels kerrie (ongeveer 3 gr)
  • 1 teentje knoflook
  • halve ui
  • halve rode paprika
  • 25 gr boter
  • 20 gr bloem
  • 150 ml groentebouillon
  • 150 ml melk
  • verse peterselie

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten

  • Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de paprika in kleine blokjes.
  • Neem een steelpan en laat daarin de boter smelten. Bak de ui, knoflook en kerriepoeder een paar minuten zachtjes aan.
  • Zet het vuur laag, voeg de bloem toe en blijf goed roeren. Laat de bloem ongeveer twee minuten mee warmen.
  • Voeg al roerend de groentebouillon en de melk toe.
  • Voeg vervolgens ook de paprika toe en laat de saus een paar minuten pruttelen terwijl je regelmatig blijft roeren.
  • Maak de kerriesaus af met peper en zout naar smaak en (ongeveer) twee eetlepels fijngehakte peterselie.

Tips en tricks

  • Je kunt de paprika ook al in het begin – samen met de uitjes – toevoegen. Zelf vinden we het lekkerder om ‘m pas aan het einde toe te voegen omdat hij dan nog lekker wat bite heeft. Eventueel kun je de paprika ook helemaal weglaten.
  • Vries de saus in kleine porties in zodat je steeds een beetje kunt gebruiken.

Voedingswaarde (per 25 ml)

  • Kcal: 28
  • Eiwit: 0,7 gram
  • Koolhydraten: 2,4 gram
  • Vet: 1,7 gram
  • Vezels: 0,5 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter