Tussendoortjes & snacks

Kersen-yoghurtcake

Kersen Yoghurtcake

Helaas zijn verse kersen niet het hele jaar door verkrijgbaar. Dus wij begrijpen dat, wanneer dit seizoensfruit ergens in juni in de schappen verschijnt, je er zoveel mogelijk van wilt genieten. Van de smaak van zoete glanzende kersen kan je blijven genieten.

Kersen zijn heerlijk uit de hand, maar smaken ook uitmuntend in bakrecepten zoals deze cake. Pas er wel voor op dat je het kersensap niet op je favoriete kledingstuk knoeit tijdens het ontpitten. Kersensap vlekken zijn nogal hardnekkig en lastig te verwijderen. Misschien dat het je toch overkomt en de vlek je humeur bederft. Neem dan een plak van je lekkere kersen-yoghurtcake 😉

Dit heb je nodig (één cake / 14 plakken)

  • 2 eieren
  • 300 gr Griekse yoghurt
  • 100 gr havervlokken
  • 100 gr bloem (en extra voor de kersen)
  • 4 gr bakpoeder
  • 22 gr suiker
  • 8 gr vanillesuiker
  • snuf zout
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 200 gr kersen

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten + 50 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Klop in een kom de eieren goed los zodat ze helemaal ‘vloeibaar’ zijn.
  • Klop nu de yoghurt door de eieren. En vervolgens de zonnebloemolie.
  • Meng in een aparte kom alle droge ingrediënten met elkaar en voeg vervolgens toe aan het ei-yoghurtmengsel.
  • Ontpit de kersen en rol ze door de bloem. Spatel ze daarna voorzichtig door het cakebeslag.
  • Vet een cakevorm in en stort het beslag in de cakevorm.
  • Bak de cake in 45 à 50 minuten af. Om te controleren of de cake gaar is, kun je er een cocktailprikker in steken. Als deze er droog uit komt is de cake klaar.
  • Haal de cake uit de vorm en laat ‘m verder afkoelen op een rooster.

Tips en tricks

  • Je kunt de plakken cake invriezen met een bakpapiertje ertussen. Zo kun je ze er makkelijk per stuk uithalen en laten ontdooien.

Voedingswaarde (per plak)

  • Kcal: 135
  • Eiwit: 4 gram
  • Koolhydraten: 19 gram
  • Vet: 5 gram
  • Vezels: 3 gram

Eet smakelijk!

23 reacties

Laat een reactie achter

👨‍🍳 Psst. Heb jij onze 100 beste recepten al?

X