Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘Altijd lekker’? In dit boek vind je een selectie van 100 populaire recepten uit ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.
Ging er vroeger bij jouw oma en opa niet vaak een blik perzik of ananas open? Lekker genieten van dit zoete fruit wat je vaak kreeg in combinatie met ander fruit uit blik.
Dit bij elkaar geraapte ‘zooitje’ smaakt verrassend lekker! Zeker de moeite waard om te proberen, de ingrediënten doen goede zaken samen. Om het makkelijk en vooral nostalgisch te houden hebben we gekozen voor perziken uit blik. 🙂
Dit heb je nodig (twee personen)
- 100 gr kidneybonen
- 4 halve perziken (uit blik)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 200 gr sperziebonen
- 150 gr rundergehakt
- 25 gr tomatenpuree
- 10 ml ketjap manis
- 1 theelepel sambal
Zo maak je het
Bereidingstijd: 20 minuten
- Spoel de kidneybonen schoon en laat ze goed uitlekken.
- Laat de perziken uitlekken. Bewaar het sap. Snijd de perziken in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Punt de sperziebonen en snijd ze een keer doormidden.
- Kook de sperziebonen in 5 à 6 minuten beetgaar. Giet af en spoel koud.
- Verhit een scheutje olie in een ruime (hapjes)pan. Fruit de ui 2 minuten aan op laag vuur.
- Zet het vuur hoog. Bak het gehakt rul en mooi bruin. Voeg tijdens het bakken wat peper en eventueel zout toe.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak dit 2 minuten mee. Roer ondertussen goed los.
- Blus af met de ketjap manis.
- Voeg de knoflook en de sambal oelek toe. Laat 1 minuut meebakken. Roer ondertussen goed door.
- Roer de sperziebonen, de kidneybonen, de blokjes perzik en een scheutje perzikensap door het gehakt. Laat het gerecht nog ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen. Controleer of alles goed warm is.
- Proef het gerecht en maak eventueel verder op smaak met peper, ketjap manis, sambal en perzikensap.
Tips en tricks
- Uiteraard kun je ook twee verse perziken gebruiken voor dit recept. Voeg dan in plaats van het perzikensap een klein scheutje water of wat extra ketjap manis toe.
Voedingswaarde (per persoon)
- Kcal: 352
- Eiwit: 23 gram
- Koolhydraten: 30 gram
- Vet: 14 gram
- Vezels: 10 gram
Welk deel is dit? Ik heb zelf deel 2 maar die vind ik niet veel bijzonders.
Dit recept kan je alleen online vinden, het staat niet in één van de boeken. Het online programma kun je 14 dagen kosteloos proberen: https://www.projectgezond.nl/proberen.
Dit was lekker! (En zo’n bonen liefhebber ben ik niet ?)
Ik had half lamsgehakt/half rundergehakt gedaan, samen met de perzik een goede combi ?? Dit is een blijvertje ?
een heerlijk gerecht, maar ik vond het wel wat kleine porties, waarmee zou ik het nog aan kunnen vullen?
We hebben dit gisteren gegeten en vonden het erg lekker. Ik miste geen rijst of gebakken aardappeltjes. Vond de perzik er verrassend goed bij passen. De portie was wel een beetje aan de kleine kant dus volgende keer iets maken.
Ik heb nog aardig wat over. Is het ook lekker na invriezen?
Ik heb een portie ingevroren en het smaakte prima. Wel opgewarmd in een wok en niet in de magnetron.
Zijn dit kidneybonen uit blik?
Je kunt kidneybonen uit blik of zak nemen.
Vandaag gemaakt, wat een lekker recept. Ik heb er nog wat cherrytomaatjes en libanese kruiden aan toegevoegd. Deze gaat op de lijst van favorieten!
Lekker recept alleen wel weinig voor 2 personen. Misschien volgende keer iets van rijst of aardappel erbij.