Jantine stuurde dit recept in. En zij kent het gerecht weer van haar schoonmoeder. Al met al een echte klassieker dus!
Dit bij elkaar geraapte ‘zooitje’ smaakt verrassend lekker! Zeker de moeite waard om te proberen, de ingrediënten doen goede zaken samen. Om het makkelijk en vooral nostalgisch te houden hebben we gekozen voor perziken uit blik. 🙂
Nostalgisch hoe? Ging er vroeger bij jouw oma en opa niet vaak een blik perzik of ananas open?
Dit heb je nodig (twee personen)
- 100 gr kidneybonen
- 4 halve perziken uit blik
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 200 gr sperziebonen
- 150 gr rundergehakt
- 25 gr tomatenpuree
- 10 ml ketjap manis
- 1 theelepel sambal
Zo maak je het
Bereidingstijd: 20 minuten
- Spoel de kidneybonen schoon en laat ze goed uitlekken. Snijd de perziken in blokjes.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Maak de sperziebonen schoon, kook ze in vijf minuten beetgaar en spoel ze koud.
- Verhit een scheutje olie in een wok of koekenpan en bak de ui glazig. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit kort mee.
- Voeg het gehakt toe en bak dit op hoog vuur rul en mooi bruin.
- Voeg vervolgens de sperziebonen, kidneybonen, knoflook, ketjap en sambal toe en laat het gerecht vijf minuten pruttelen.
- Voeg de perzik toe en verwarm deze even mee.
- Proef het gerecht en maak het verder op smaak met peper en eventueel zout.
Tips en tricks
- Uiteraard kun je ook twee verse perziken gebruiken voor dit recept.
Voedingswaarde (per persoon)
- Kcal: 352
- Eiwit: 23 gram
- Koolhydraten: 30 gram
- Vet: 14 gram
- Vezels: 10 gram
Welk deel is dit? Ik heb zelf deel 2 maar die vind ik niet veel bijzonders.
Dit recept kan je alleen online vinden, het staat niet in één van de boeken. Het online programma kun je 14 dagen kosteloos proberen: https://www.projectgezond.nl/proberen.
Dit was lekker! (En zo’n bonen liefhebber ben ik niet 😎)
Ik had half lamsgehakt/half rundergehakt gedaan, samen met de perzik een goede combi 👍🏻 Dit is een blijvertje 👍
een heerlijk gerecht, maar ik vond het wel wat kleine porties, waarmee zou ik het nog aan kunnen vullen?