Diner

Kidneybonen met gehakt, sperziebonen en perzik

Dit bij elkaar geraapte ‘zooitje’ smaakt verrassend lekker! Zeker de moeite waard om te proberen, de ingrediënten doen goede zaken samen. Om het makkelijk en vooral nostalgisch te houden hebben we gekozen voor perziken uit blik. 🙂

Nostalgisch hoe? Ging er vroeger bij jouw oma en opa niet vaak een blik perzik of ananas open?

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 100 gr kidneybonen
  • 4 halve perziken uit blik
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gr sperziebonen
  • 150 gr rundergehakt
  • 25 gr tomatenpuree
  • 10 ml ketjap manis
  • 1 theelepel sambal

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten 

  • Spoel de kidneybonen schoon en laat ze goed uitlekken. Snijd de perziken in blokjes.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Maak de sperziebonen schoon, kook ze in vijf minuten beetgaar en spoel ze koud.
  • Verhit een scheutje olie in een wok of koekenpan en bak de ui glazig. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit kort mee.
  • Voeg het gehakt toe en bak dit op hoog vuur rul en mooi bruin.
  • Voeg vervolgens de sperziebonen, kidneybonen, knoflook, ketjap en sambal toe en laat het gerecht vijf minuten pruttelen.
  • Voeg de perzik toe en verwarm deze even mee.
  • Proef het gerecht en maak het verder op smaak met peper en eventueel zout.

Tips en tricks

  • Uiteraard kun je ook twee verse perziken gebruiken voor dit recept.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 352
  • Eiwit: 22,6 gram
  • Koolhydraten: 29,7 gram
  • Vet: 14,0 gram
  • Vezels: 9,6 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter