Diner

Kip cordon bleu

Kip cordon bleu

Kip cordon bleu is een groot favoriet op de Nederlandse eettafel. Heb je het weleens zelf gemaakt? Het is een stuk simpeler dan het lijkt en veel lekkerder van smaak! Een krokant laagje, vulling van ham met gesmolten kaas dat eruit loopt wanneer je ‘m aansnijdt… Meer hoeven we niet te zeggen toch?

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 1 grote kipfilet of 2 kleintjes (totaal ongeveer 200 gr)
  • 2 grote plakken achterham
  • 30 gr kaas
  • 1 ei
  • 50 gr bloem
  • 50 gr paneermeel

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten + 12 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Dek de kipfilets af met huishoudfolie (of een boterhamzakje) en sla ze met een pan wat platter. Let wel op dat je de filets niet kapot maakt.
  • Leg je hand op de filets en snijd ze met een scherp, puntig mesje zo recht mogelijk open. Houd minstens één kant gesloten.
  • Rol in beide plakken achterham 15 gram kaas. Zorg ervoor dat de ham de kaas omsluit.
  • Vul beide filets met een ham-kaaspakketje en druk de filets zo goed mogelijk dicht. Zet de filets vast met een cocktailprikker.
  • Dep de filets rondom in de bloem. Klop het ei los en haal de filets erdoor. Laat even uitlekken en dep ze dan door het paneermeel.
  • Zorg ervoor dat de filets volledig bedekt zijn met een dun laagje paneermeel.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de cordon bleus aan beide kanten een minuut of twee aan.
  • Doe ze daarna in een ovenschaal en zet voor ongeveer 12 minuten in de oven.

Tips en tricks

  • Waarschijnlijk gebruik je voor dit recept gewoon de kaas die je al in huis hebt. Maar als je kunt kiezen is ons advies een lekker pittige oude kaas.

  • Geen paneermeel in huis? Je kunt eventueel ook geplette cornflakes gebruiken, een beschuit verkruimelen of paneermeel maken van een snee brood zoals we eerder in dit boek hebben beschreven.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 306
  • Eiwit: 33,5 gram
  • Koolhydraten: 11,3 gram
  • Vet: 13,3 gram
  • Vezels: 0,6 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter