Dat goulash een typisch Hongaars stoofgerecht is wist jij natuurlijk al lang. Maar wist je ook dat de Hongaren dit gerecht van oorsprong aten met eiernoedels? Tegenwoordig eten we goulash ook graag met rijst of als soep.
Hou jij, net als wij, ook van variëren? Dan zal deze goulash gemaakt van kipdijfilet in plaats van rundvlees je zeker smaken. Maar dan serveren we ze dit keer wel met de traditionele eiernoedels 🙂
Goulash: het ultieme comfortfood om jezelf heerlijk mee te verwarmen op een frisse dag.
Dit heb je nodig (twee personen)
- 200 gr kipdijfilet
- 1 rode paprika
- 250 gr champignons
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 5 gr goulashkruiden
- 400 gr tomatenblokjes
- 120 gr eiernoedels
Zo maak je het
Bereidingstijd: 40 minuten
- Snijd de kipdijfilet in blokjes.
- Verwijder de zaadlijsten uit de paprika. Snijd de paprika in reepjes en snijd deze vervolgens doormidden.
- Snijd de champignons in plakjes.
- Snipper de ui in kwartringen en hak de knoflook fijn.
- Neem braadpan of hapjespan en fruit de ui en knoflook een paar minuten aan in een scheutje olijfolie.
- Voeg vervolgens de kipdijfilet en de goulashkruiden toe. Bak dit een aantal minuten goed aan zodat het vlees een mooie bruine kleur krijgt.
- Bak vervolgens de paprika en champignons ongeveer 5 minuten mee.
- Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan. Haal dan de deksel van de pan en laat nog 10 minuten verder pruttelen.
- Kook de eiernoedels volgens de instructies op de verpakking en schep deze op twee borden. Verdeel vervolgens de goulash erover.
Tips & tricks
- De goulashkruiden voor dit recept kan je zelf maken. Wanneer je een portie maakt van onze eigen kruidenmix dan heb je voldoende voor dit recept.
Voedingswaarde (per persoon)
- Kcal: 545
- Eiwit: 33 gram
- Koolhydraten: 60 gram
- Vet: 16 gram
- Vezels: 8 gram
Dank U wel , het lijkt mij een heerlijk recept, ga het zeker proberen
Ieder gerecht is lekker. Ik gebruik veel recepten en nog nooit iets niet lekkers gegeten
Ook namens mijn man , bedankt.
Ik ga het vanavond maken lijk weg lekker
Inderdaad is alles lekker uit de boeken heb ze allemaal dus veel variëren.
Moet je die tomatenblokjes met of zonder sap gebruiken?
Je mag ze inclusief het sap toevoegen.
Gisteravond dit recept gemaakt, heerlijke kruidenmix, lekker veel groente en dit recept vult ook heel goed.