Diner

Kip jambalaya met chorizo

Kip jambalaya met chorizo

Dit rijstgerecht is in één pan te bereiden. Handig! De ster van dit gerecht is zonder twijfel de chorizo. Die geeft tijdens het bakken enorm smaakvolle olie af, waardoor alle ingrediënten deze smaak ook oppikken. En dat is precies de bedoeling. 

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 75 gr chorizo
  • 100 gr kipfilet
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 2 stengels bleekselderij
  • 150 gram sperziebonen
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • mespunt chili- of cayennepoeder
  • 130 gr zilvervliesrijst
  • 0,5 kippenbouillonblokje

Zo maak je het

Bereidingstijd: 25 minuten + 20 minuten stoven

  • Snijd de chorizo eerst in plakken van 0,5 cm dik en vervolgens in blokjes. Snijd de kipfilet ook in blokjes.
  • Snipper de ui, snijd de paprika in blokjes en de bleekselderij in boogjes. Maak de sperziebonen schoon en snijd ze een keer doormidden.
  • Verhit een scheutje olie in een (hapjes)pan en voeg de kipfilet, paprikapoeder en chilipoeder toe. Bak 3 minuten op hoog vuur en verwijder uit de pan.
  • Bak de chorizo in dezelfde pan een paar minuten aan. Voeg de ui toe en bak vijf minuten mee.
  • Voeg nu alle groente en de (ongekookte) rijst toe en schep alles goed om.
  • Los het halve bouillonblokje op in 300 milliliter heet water, voeg toe aan het gerecht en doe de deksel op de pan.
  • Laat het gerecht in 20 minuten gaar stoven. Voeg na 10 minuten de kipfilet weer toe.

Tips & Tricks

  • Zet de deksel de laatste minuten eventueel schuin op de pan als het gerecht te nat blijft.
  • Uitgebakken chorizo smaakt heel anders dan ‘gewone’ chorizo. Dus ook als je normaal gesproken niet zo gek bent op chorizo is dit gerecht zeker het proberen waard.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 546
  • Eiwit: 27,6 gram
  • Koolhydraten: 56,7 gram
  • Vet: 21,4 gram
  • Vezels: 6,4 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter