Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘TOP’? In dit boek vind je de 100 populairste recepten van ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.
Dit rijstgerecht is in één pan te bereiden. Handig! De ster van dit gerecht is zonder twijfel de chorizo. Die geeft tijdens het bakken enorm smaakvolle olie af, waardoor alle ingrediënten deze smaak ook oppikken. En dat is precies de bedoeling.
Dit heb je nodig (twee personen)
- 75 gr chorizo
- 100 gr kipfilet
- 1 ui
- 1 paprika
- 2 stengels bleekselderij
- 150 gram sperziebonen
- 1 theelepel paprikapoeder
- mespunt chili- of cayennepoeder
- 130 gr zilvervliesrijst
- 0,5 kippenbouillonblokje
Zo maak je het
Bereidingstijd: 25 minuten + 20 minuten stoven
- Snijd de chorizo eerst in plakken van 0,5 cm dik en vervolgens in blokjes. Snijd de kipfilet ook in blokjes.
- Snipper de ui, snijd de paprika in blokjes en de bleekselderij in boogjes. Maak de sperziebonen schoon en snijd ze een keer doormidden.
- Verhit een scheutje olie in een (hapjes)pan en voeg de kipfilet, paprikapoeder en chilipoeder toe. Bak 3 minuten op hoog vuur en verwijder uit de pan.
- Bak de chorizo in dezelfde pan een paar minuten aan. Voeg de ui toe en bak vijf minuten mee.
- Voeg nu alle groente en de (ongekookte) rijst toe en schep alles goed om.
- Los het halve bouillonblokje op in 300 milliliter heet water, voeg toe aan het gerecht en doe de deksel op de pan.
- Laat het gerecht in 20 minuten gaar stoven. Voeg na 10 minuten de kipfilet weer toe.
Tips & Tricks
- Zet de deksel de laatste minuten eventueel schuin op de pan als het gerecht te nat blijft.
- Uitgebakken chorizo smaakt heel anders dan ‘gewone’ chorizo. Dus ook als je normaal gesproken niet zo gek bent op chorizo is dit gerecht zeker het proberen waard.
Voedingswaarde (per persoon)
- Kcal: 546
- Eiwit: 28 gram
- Koolhydraten: 58 gram
- Vet: 21 gram
- Vezels: 6 gram
Kan dat ook evt met salami…
Ja hoor, salami smaakt ook erg lekker in dit gerecht.
Hmmm ga dit vanavond maken. Alleen vervang ik de rijst door bloemkoolrijst. Ben benieuwd of het dan net zo lekker wordt!?
Wat kan er ipv bleekselderij als je dat niet lekker vind
Hoi Gerda, Je kunt prima een andere groente gebruiken zoals bijvoorbeeld wortel. Of neem een kijkje op de variatielijst voor inspiratie: https://www.projectgezond.nl/variatielijst/groente-bonen-en-peulvruchten/
Hoe ga je te werk indien je bloemkoolrijst wilt gebruiken?
Hoi Barbara, Je kunt de in plaats van rijst bloemkoolrijst gebruiken, wel veranderen de verhouding koolhydraten vetten eiwitten en het aantal calorieën dan. 🙂
Ik ben geen fan van chorizo maar in dit gerecht was het lekker. Geeft veel smaak. Bleekselderij weggelaten. Al 2 weken eten we jullie recepten voor het avondeten en al bijna 2 kilo kwijt.
Hoi Jennifer, gebruiken jullie enkel de recepten voor avondeten? Wat goed zeg in zo’n korte periode!
Wat een superlekker en simpel gerecht. Het hele gezin heeft ervan gesmikkeld
Dit ziet er héérlijk uit en ik zou dit ook heel graag in één van de te volgen dagmenu’s willen verwerken.
Ik heb het eerste boek, de boeken Heerlijke Winter en het boek Heerlijke zomer (welke ik ivm jullie KiKa-sponsering vervroegd besteld heb en vandaag wordt bezorgd 😍).
Welk menu adviseren jullie me dan?
Vast sssuper bedankt voor jullie reactie.
#durf te vragen
Je kunt dit recept prima make op een dag waarop een vergelijkbaar recept of diner staat. Bijvoorbeeld de zaterdag in week 6 van Heerlijke winter is een prima dag om deze kip jambalaya in te plannen.
Nineke, dankjewel voor deze tip!