Recepten

Kip madras

Kip madras

Kip madras, misschien wel één van de bestverkochte wereldgerechten uit een pakje.

Wij laten je zien hoe je kip Madras gewoon lekker zelf maakt. Zeker zo leuk en vooral heel lekker!

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 130 gr zilvervliesrijst
  • 200 gr kipfilet
  • 2 paprika’s
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 2 afgestreken eetlepels kerriepoeder
  • 1 flinke theelepel kurkuma
  • 300 gr tomatenblokjes
  • 60 gr créme fraîche
  • 1 zoete appel
  • optioneel: 1 rode peper

Zo maak je het

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Giet het af en doe de deksel weer op de pan om het warm te houden.
  • Snijd de kipfilet en paprika in reepjes.
  • Hak de knoflook fijn en snipper de rode ui.
  • Neem een ruime pan en bak de ui, knoflook, kerriepoeder en kurkuma even aan.
  • Voeg vervolgens de kip en paprika toe en laat dit een paar minuten meebakken.
  • Voeg nu de tomatenblokjes en créme fraiche toe en roer alles goed door elkaar.
  • Laat alles een paar minuten pruttelen en snijd ondertussen de appel in blokjes.
  • Voeg de appel toe, laat deze even mee verwarmen en maak de madras op smaak met peper en zout.

Tips en tricks

  • Liever pittige kip madras? Voeg dan een (stuk) rode peper toe. Deze kun je fijnsnijden en tegelijk met de ui en knoflook in de pan doen.
  • In plaats van een appel kun je ook stukjes ananas toevoegen. Neem dan ongeveer 100 gram (uitgelekt gewicht) om qua calorieën hetzelfde uit te komen.
  • Twee afgestreken eetlepels kerriepoeder lijkt heel veel, maar dat is het niet. Dat je het even weet 😉

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 580
  • Eiwit: 33,7 gram
  • Koolhydraten: 74,5 gram
  • Vet: 15,9 gram
  • Vezels: 7,7 gram

Eet smakelijk!



Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter