Lunch Tussendoortjes & snacks

Kip-mangosalade

Kip-mangosalade

‘Hebben jullie ook een recept voor kip-mangosalade?’

Dat hadden we nog niet. Maar nu dus wel 😉 En we begrijpen waarom jullie deze salade liever zelf willen maken.

Vanaf nu eet je alleen nog kip-mangosalade waarbij de verhouding, kip, mango en saus wél klopt. Ook is de saus niet meer zo vet als je misschien gewend was, maar wel net zo lekker. Of misschien wel lekkerder… Wat denk jij? En de stukjes kip en mango, die snij je gewoon zelf in mooie fijne stukjes. Geen grote brokken meer voor jou 😉

Nog niet overtuigd? Wacht dan maar tot je deze salade proeft op een toastje of lunchbroodje. Genieten gegarandeerd!

Dit heb je nodig (300 gr salade)

  • 100 gr kipfilet
  • 500 ml kippenbouillon
  • 30 gr yoghurt
  • 30 gr fritessaus
  • 5 gr honing
  • 5 gr mosterd
  • 100 gr mango
  • 15 gr pistachenoten
  • 5 gr bieslook

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten + 30 minuten afkoelen

  • Kook de kipfilet in de kippenbouillon gaar in ongeveer 10 tot 12 minuten. Laat hem iets afkoelen en snijd daarna in fijne stukjes.
  • Doe de yoghurt, fritessaus, honing en mosterd in een schaaltje en roer goed door. Maak op smaak met wat peper en zout.
  • Snijd de mango in hele kleine stukjes.
  • Hak de pistachenoten en bieslook in fijne stukjes.
  • Doe alle ingrediënten nu bij elkaar en roer goed door. Maak eventueel nog verder op smaak met peper en zout.

Tips en tricks

  • Je kan eventueel ook nog wat citroensap naar smaak toevoegen. Dit beetje zuur kan de frisse tegenhanger zijn van de fritessaus en het lekkere verschil maken.
  • Gebruik het liefst verse mango voor je salade. Die smaakt hierin nog lekkerder dan mango uit de diepvries.

Voedingswaarde (per 100 gr)

  • Kcal: 133
  • Eiwit: 10 gram
  • Koolhydraten: 8 gram
  • Vet: 6 gram
  • Vezels: 2 gram

Eet smakelijk!

7 reacties

Laat een reactie achter