Diner

Kip Parmezaan met pasta

Kip Parmezaan Pasta

In Amerika is chicken Parmesan een favoriet non-pastagerecht in Italiaanse restaurants. Dit stukje kipfilet met lekker knapperig korstje werd populair dankzij de Italiaanse immigranten in Amerika rond 1950. Het is dus geen ‘echte’ Italiaanse klassieker. En daarom durven wij onze variant als volledige maaltijd mét pasta te serveren 😉

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 20 gr Parmezaanse kaas
  • 20 gr panko
  • 150 gr kipfilet
  • 1 ei
  • 10 gr bloem
  • 100 gr penne
  • 2 tomaten
  • 150 gr courgette
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 gr oregano
  • 40 gr mozzarella
  • 10 gr basilicum

Zo maak je het

Bereidingstijd: 45 minuten

  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Maak een mix van de Parmezaanse kaas en de panko op een bord.
  • Dek de kipfilets af met huishoudfolie (of een boterhamzakje) en sla ze met een pan wat platter. Let wel op dat je de filets niet kapot maakt.
  • Leg je hand op de filets en snijd ze met een scherp, puntig mesje zo recht mogelijk doormidden.
  • Klop het ei los in een kom en leg de bloem op een bord.
  • Haal de kipfilets achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en de pankomix.
  • Bak de kipfilets in enkele minuten rondom bruin. Let op dat de kaas niet verbrand.
  • Kook de penne volgens de instructies op de verpakking.
  • Snijd de tomaat en courgette in kleine blokjes.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een pan. Fruit de ui en knoflook ongeveer 2 minuten aan. Voeg de courgette toe en bak even mee.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel nog ongeveer 6 à 7 minuten zachtjes pruttelen.
  • Maak op smaak met de oregano, peper en zout.
  • Meng de penne er doorheen en top af met kleine stukjes mozzarella en basilicum.
  • Maak eventueel verder op smaak met peper.
  • Serveer de kipfilets erbovenop.

Tips en tricks

  • In plaats van mozzarella kan je er ook voor kiezen de pasta af te toppen met Parmezaanse kaas.
  • Door de panko krijgt de kipfilet een lekker krokant laagje. Mocht je dit niet in huis hebben, maar wel paneermeel of oude sneeën brood dan kan je die ook gebruiken.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 542
  • Eiwit: 38 gram
  • Koolhydraten: 57 gram
  • Vet: 15 gram
  • Vezels: 5 gram

Eet smakelijk!

4 reacties

  • Wij hebben dit recept vandaag gemaakt maar vonden de pasta wel een beetje flauw. Er had iets meer smaak aan mogen zitten. De kip was super lekker!
    De hoeveelheid pasta is wel erg weinig. 50gr pp is echt niet veel. Snap wel dat dit gecompenseerd wordt door de kaas en panko maar het was geen vol bordje 😜

  • Wij vonden het een heerlijke combi! Lekker op smaak door de peper zout en oregano. Ik had ook wat extra peper/zout op de kipfilet gedaan. 50 gr penne pp was voor ons te veel. Volgende keer iets minder.

  • Wij gaan dit recept vanavond voor de 5e of 6e keer maken, een echte topper!
    Droge pasta en rijst wegen we altijd af: 40gr pp is voldoende in een gezond voedingspatroon. Wij gebruiken fusilli ipv penne, is net iets fotogenieker 🙂

  • Ik heb na het lezen van de opmerkingen dat het wat flauw was, wat aanpassingen gedaan. En toen was het heerlijk! Zo heb ik de oregano vervangen door tijm, wat kip kruiden door het paneermeel mengsel, en de tomaat vervangen doir tomaat uit blik. Zalig!!

Laat een reactie achter

👨‍🍳 Psst. Heb jij onze 100 beste recepten al?

X