Alle recepten uit ons kookboek 'Altijd lekker' Diner

Kip pilav

Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘Altijd lekker’? In dit boek vind je een selectie van 100 populaire recepten uit ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.

Wij hebben op basis van verschillende Pilav recepten onze eigen PG-variant gemaakt van dit populaire wereldgerecht. Dat kent overigens enorm veel verschillende bereidingen.

Officieel bereid je de rijst op dezelfde manier als risotto. Door het te laten garen in bouillon. Wij hebben ervoor gekozen om de rijst apart te koken, zoals je dit in wel meer pilav recepten ziet. Op deze manier kun je de rijst perfect gaar koken en kun je ondertussen met de rest van het gerecht aan de slag. Veel makkelijker en tevens lekker.

Eventueel kun je er wel voor kiezen om op het eind de gekookte rijst door het gerecht te roeren. Dat scheelt weer ‘mixen’ op je bord. Of doe jij dat niet? Wij vaak wel in ieder geval 🙂

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 130 gr rijst
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram perziken (uit blik)
  • 30 gr bosui
  • 200 gr kipfilet
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 70 gram tomatenpuree
  • citroensap (optioneel)
  • sambal (optioneel)

Zo maak je het

Bereidingstijd: 25 minuten

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en houd het warm met de deksel op de pan.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Laat de perziken uitlekken. Bewaar het sap! Snijd de perziken in kleine stukjes.
  • Snijd de bosui in ringen.
  • Snijd de kipfilet in blokjes. Kruid de kipblokjes met de paprikapoeder en wat peper en zout.
  • Verhit een scheutje olie in een ruime pan.
  • Bak de blokjes kip let op hoog vuur gaar. Haal ze uit de pan en zet afgedekt weg.
  • Verhit indien nodig een nieuw scheutje olie in dezelfde pan. Fruit de ui en knoflook ongeveer 2 minuten aan.
  • Voeg de tomatenpuree toe.
  • Laat de tomatenpuree even meebakken. Roer ondertussen goed los. Voeg ongeveer 50 milliliter perzikensap toe. Roer het sap met de tomatenpuree tot een gladde saus.
  • Proef de saus en maak eventueel verder op smaak met citroensap en/of sambal oelek.
  • Voeg de gebakken kip, de stukjes perzik en de ringetjes bosui toe. Warm het gerecht goed door.
  • Serveer met de rijst.

Tips en tricks

  • Voeg voor wat extra groente een rode paprika toe. Snijd de paprika in blokjes en bak de paprikablokjes minstens drie minuten voordat je de ui en knoflook toevoegt.
  • Houd wat bosui apart om het gerecht mee te garneren.
  • Wil je dit gerecht serveren met gele rijst? Voeg een theelepel kurkuma of een paar draadjes saffraan toe aan het water waarin je de rijst kookt.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 487
  • Eiwit: 32 gram
  • Koolhydraten: 68 gram
  • Vet: 8 gram
  • Vezels: 4 gram

Eet smakelijk!

7 reacties

  • Hoi, zeg in de beschrijving mist het punt dat je de kip weer moet toevoegen. Nu kook ik wel vaker, dus het is wel goed gekomen, maar misschien wel beter als de stap wordt toegevoegd. Anders staat misschien de kip nog apart onder het folie 😉

  • Het was weer heerlijk. Wat is het toch leuk koken als het lukt en ook nog lekker is. Het hele gezin heeft er van genoten. Alles op.

  • Op de foto zie ik ook paprika in het gerecht. Maar bij de ingrediënten komt dit niet terug. Ik wil ook de verhoudingen met oa de saus wel goed hebben dus om het er zondermeer in doen te doen vind ik wat lastig

Laat een reactie achter

🔥 Heb jij onze 100 beste recepten al?

X