Diner

Kip pilav

Wij hebben op basis van verschillende Pilav recepten onze eigen PG-variant gemaakt van dit populaire wereldgerecht. Dat kent overigens enorm veel verschillende bereidingen.

Officieel bereid je de rijst op dezelfde manier als risotto. Door het te laten garen in bouillon. Wij hebben ervoor gekozen om de rijst apart te koken, zoals je dit in wel meer pilav recepten ziet. Op deze manier kun je de rijst perfect gaar koken en kun je ondertussen met de rest van het gerecht aan de slag. Veel makkelijker en tevens lekker.

Eventueel kun je er wel voor kiezen om op het eind de gekookte rijst door het gerecht te roeren. Dat scheelt weer ‘mixen’ op je bord. Of doe jij dat niet? Wij vaak wel in ieder geval 🙂

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 130 gr rijst
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram perziken (uit blik)
  • 200 gr kipfilet
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 30 gr bosui
  • 70 gram tomatenpuree
  • sambal (optioneel)

Zo maak je het

Bereidingstijd: 25 minuten

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en houd het warm met de deksel op de pan.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Snijd de perziken in kleine stukjes en bewaar het sap. Snijd de bosui in ringen.
  • Snijd de kip in blokjes en kruid het met de paprikapoeder en wat peper en zout.
  • Bak de kip op hoog vuur gaar, haal het uit de pan en dek af met aluminiumfolie.
  • Fruit de ui en knoflook even aan en voeg vervolgens de tomatenpuree toe. Laat dit nog een paar minuten meebakken.
  • Voeg wat sap van de perziken toe om een mooie saus te krijgen.
  • Proef de saus en voeg naar wens wat zuur (citroensap) en/of pit (sambal) toe.
  • Voeg tot slot de perzik en bosui toe en laat even mee verwarmen.
  • Serveer de kip pilav met rijst.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 487
  • Eiwit: 31,5 gram
  • Koolhydraten: 67,7 gram
  • Vet: 7,9 gram
  • Vezels: 3,5 gram

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter