Diner

Kip rendang

Rendang is een geurig stoofgerecht. Misschien wel jouw lievelings? Dit Indonesische gerecht wordt meestal met rundvlees bereid. Wij maken hem ook graag met kippendijfilet. Daar hebben we twee hele goede redenen voor.

  1. Het vlees wordt niet taai, maar blijft juist lekker mals.
  2. Het gerecht is sneller klaar.

Win-win voor ons en vanaf nu misschien dus ook wel voor jou! 🙂

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode pepers
  • 1 stengel citroengras
  • 1 cm gember
  • 200 gr kipdijfilet (zonder vel)
  • 3 gr korianderpoeder
  • 3 gr komijnpoeder
  • 125 ml kokosmelk
  • 0,5 kippenbouillonblokje
  • 5 gr maïzena
  • limoensap

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten + 30 minuten stoven

  • Pel de sjalot en de knoflook. Snijd de rode pepers in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Schil de gember.
  • Doe de sjalot, knoflook, rode peper en gember in de keukenmachine en mix er een (bijna) gladde boemboe van.
  • Kruid de kip met peper, zout, koriander- en komijnpoeder.
  • Verhit een scheutje olie in een braad- of hapjespan en bak de kipdijfilet op hoog vuur aan, zodat ze rondom bruin kleuren.
  • Voeg de boemboe toe en bak dit kort mee.
  • Los het halve bouillonblokje op in 125 milliliter water dat net van de kook is en giet dit samen met de kokosmelk bij de kip.
  • Kneus de citroengrasstengel door er met de achterkant van een groot mes op te slaan en voeg deze ook toe.
  • Laat alles ongeveer 30 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan. Roer het na 15 minuten een keer door.
  • Voeg de maïzena bij een scheutje water en roer er een papje van. Gebruik (een deel) van dit papje om de rendang te binden tot de gewenste dikte.
  • Maak de rendang af door wat limoensap naar smaak toe te voegen.

Tips en tricks

  • Wat eet je dan bij rendang? Favoriete bijgerechten zijn zoete aardappel(puree), rijst, gewokte spinazie, sperziebonen, snijbonen, komkommer. Staat jouw favoriet er niet bij, dan vinden we het leuk als je die met ons wilt delen!
  • Je kan de stengel citroengras ook mee mixen in de boemboe. Zorg er dan wel voor dat hij heel erg fijn wordt gesneden zodat je later geen ‘stukjes’ terug proeft in de rendang.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 283
  • Eiwit: 22 gram
  • Koolhydraten: 7 gram
  • Vet: 18 gram
  • Vezels: 9 gram

Eet smakelijk!

14 reacties

    • Ja, in de slowcooker gaat prima. Ik had iets minder water toegevoegd.
      Mijn binnenpan kan op het fornuis dus ik heb eerst aangebakken.
      Vanaf het moment dat de kokosmelk erbij ging heeft het 2 uur op low gestaan.

  • het lijkt me heerlijk, dit weekend eens proberen.
    gebruik je voor 2 personen de boemboe, zoals in het recept beschreven of een gedeelte?

  • Ik zou de maizena weglaten…dat gebruik je in de originele rendang nl ook niet. Gewoon zachtjes laten inkoken totdat het vocht iets is gebonden.
    En de sereh zeker niet fijn malen, dan kan je beter serehpoeder gebruiken, dan loop je ook niet het risico dat er nog stukjes sereh in je mond terecht komen.

  • Ik kan maar 1 nadeel van dit recept bedenken.
    Mijn kinderen vonden het zo lekker dat ik een deel van mijn portie heb afgestaan

  • Heerlijk zeg. De kip was heerlijk mals. Ik heb het geserveerd met spercieboontjes en rijst. Daarbij een “medium” eitje gekookt, gepeld en dan lekker door de boemboe gerold toen die de juiste dikte had.
    De kip heb ik even met twee vorken uitelkaar getrokken en er weer doorheen gedaan. En o ja, wij zijn niet zo van heel erg pittig dus de rode pepers heb ik weggelaten en een schepje sambal manis er aan toe gevoegd.
    We hebben zitten smullen

    • Er zijn speciale weegschalen of weeglepels te koop waarmee je dit af kunt wegen. Heb je die niet, dan kun je iets meer als een halve theelepel gebruiken.

Laat een reactie achter

👨‍🍳 Psst. Heb jij onze 100 beste recepten al?

X