Lunch Tussendoortjes & snacks

Kip-sambasalade

Het begint bijna een beetje saai te worden. Maar zoals voor eigenlijk elk gerecht kunnen we ook nu weer vol overtuiging zeggen: als je het zelf maakt is het gewoon het lekkerst! Dit recept voor kip-sambasalade is daar weer een goed bewijs van.

Deze salade is overigens alles behalve saai. Of je hem nu smeert op een toastje, stokbroodje, plakje komkommer of lunchbroodje. Het maakt helemaal niets uit, dus laat het sambafeestje maar beginnen. Tijd om familie en vrienden uit te nodigen dus!

Dit heb je nodig (400 gr salade)

  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 200 gr kipfilet
  • 5 ml olijfolie
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • 20 gr tomatenpuree
  • 100 gr kwark
  • 50 gr fritessaus
  • 5 ml citroensap
  • 5 gr sambal oelek

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten + 30 minuten marineren + afkoelen

  • Hak de knoflook en de rode peper fijn.
  • Snijd de kip in hele kleine stukjes.
  • Doe de olijfolie, knoflook, rode peper, gerookte paprikapoeder en zout naar smaak in een schaaltje er roer goed door.
  • Voeg de stukjes kip toe en laat minstens een half uur marineren.
  • Bak vervolgens de kipstukjes op hoog vuur goudbruin en gaar.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.
  • Laat de kipstukjes nu helemaal afkoelen.
  • Klop de kwark en de fritessaus los met wat citroensap en meng de kipstukjes door het mengsel.
  • Voeg de sambal toe en eventueel nog wat peper naar smaak.

Tips en tricks

  • Let tijdens het bakken van de kip goed op dat deze niet verbrand door de kruiden.
  • Snijd de stukjes kip klein genoeg, zodat de salade goed op een toastje past. Grotere stukken kip eten nou eenmaal wat minder gemakkelijk 😉

Voedingswaarde (per 100 gr)

  • Kcal: 124
  • Eiwit: 14 gram
  • Koolhydraten: 4 gram
  • Vet: 5 gram
  • Vezels: 3 gram

Eet smakelijk!

4 reacties

Laat een reactie achter